Aalesund ser ut til å ha full kontroll og suser mot opprykk til Eliteserien. Laget topper tabellen med 29 poeng og har fire poengs luke ned til Sogndal og Mjøndalen.
Likevel var ikke trener Lars Bohinen fornøyd etter 2-1 og tre nye poeng mot Sandnes Ulf. Han er knallhard i dommen over den siste tids prestasjoner og mener det som er blitt prestert på banen ikke er i nærheten av å være godt nok for å klare å rykke opp.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
– Klarer vi å heve prestasjonene våre, kommer vi sannsynligvis til å klare målene vi har satt oss. Men med prestasjoner som søndag, så kommer vi ikke til å klare det. Det er jeg hundre prosent sikker på. Jeg kjenner ligaen og vet hva som må til av prestasjoner over tid, sier Bohinen til Sunnmørsposten.

– Det er sånn han er

Rundt 60 poeng og to poeng i snitt per kamp har holdt til opprykk de to siste sesongene. Aalesund er derfor på stø kurs poengmessig, og har et snitt på 2,2 etter 13 spilte kamper.
Eurosports ekspert på OBOS-ligaen, Roger Risholt, er enig i dommen fra AaFK-treneren. Han var kaptein i Sandefjord da Bohinen ledet laget til opprykk i 2014 og kjenner treneren godt.
– Det er sånn Bohinen er. Han er en av de trenerne som ikke ser på resultatet, men på prestasjon. Han er veldig opptatt av akkurat det. Det viser at han ikke bare bygger for dette året. Allerede nå tenker han på Eliteserien. Prestasjonene kan kanskje holde i OBOS-ligaen, men i Eliteserien må prestasjonene opp og de må opp mange hakk. Allerede nå vil han spille som et Eliteserie-lag.
– De har masse å gå på. De er ikke så suverene i OBOS-ligaen som de kanskje burde ha vært. Poengmessig er det veldig bra, men prestasjonen har ikke vært gode nok.
Fått med deg ukens podcast? Saken fortsetter under videoen:

Må ha inn kvalitetsspillere

Fra januar av har tangotrøyene forsterket stallen med Kongsvingers Niklas Castro, men det jobbes med å få ham klar tidligere. I sommer håper Bohinen å forsterke stallen ytterligere.
– Jeg håper vi skal få inn et par mann til, men jeg ønsker ikke å si noe om posisjon og sånt nå, sier Bohinen til Sunnmørsposten.
Risholt mener Aalesund må få inn flere enere i førsteelleveren.
– De trenger spillere med X-faktor, ledertyper, og spillere som har erfaring og rutine. Det blir viktig. De trenger inn spillere på midtbanen og gjerne en bak. Der er de sårbare, men først og fremst mangler de kvalitet i midtbaneleddet. De må få inn spillere som går rett inn på laget og som er bedre enn de som er der allerede.
Sett denne fra Emil i Eliteserien?
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08