• Se returkampen mellom Åsane - KFUM søndag 25. november kl. 12.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
KFUM Oslo - Åsane: 1-2
Den første av de to kvalifiseringskampene til OBOS-ligaen startet veldig jevnt og begge lagene kom til flere store sjanser. Men det var ikke før i andre omgang at det første målet kom. Og det var hjemmelagets Lars Olden Larsen som satte inn 1-0.
OBOS-ligaen
Hammersland herjet med Notodden da Åsane tok første stikk i oppgjøret om OBOS-ligaplass
21/11/2019 PÅ 19:55
Men Åsanes Erik Huseklepp kom innpå i andre omgang og satte inn utligningen etter fem minutter på banen. Michael Ogungbaro satte senere inn 2-1-målet til gjestene.
Det betyr at Åsane har et godt utgangspunkt til returkampen i Bergen.
– Den var fin den, det var gøy å komme inn å bidra. Jeg er ikke bra i foten, men jeg klarer å gjøre litt og når jeg kan være med å bidra til å snu kampen så er jeg glad for det. Skulle helst spilt hele kampen, men det klarer jeg ikke for tiden, sa Huseklepp etter kampen.
– Det var ikke så kjekt å få mål imot, for det gav de selvtillit. Imponert over byttene våre i dag, de er med å snur kampen i dag. Erik gjør et godt innhopp, ser hvor farlig han kan være når han kommer i de riktige posisjonene. Godt fornøyd med første del, sa Åsane-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.
Se intervjuet med Erik Huseklepp her (saken fortsetter under videoen):

Lovet scoring i andre omgang

Etter 28 minutter fikk KFUM-keeper Knut Andre Søyland Skjæstein seg en trøkk etter at han falt skjevt. Han ble liggende på bakken en stund, men fortsatte kampen kor tid etterpå.
Men til tross for flere sjanser måtte begge lagene gå av banen til pause uten mål.
– En gøy omgang, vi kriger mye og vi starter kampen best, men så kommer de mer og mer inn i kampen og det blir veldig jevnt. Mye dueller, sa Åsanes Birkeland i pausen.
KFUMs Lars Olden Larsen hadde flere skudd på mål, men Åsane-keeper Borger Thomas hadde kontroll på ballen.
– Jeg synes jeg er mye involvert, det er to skudd som jeg ikke treffer så godt på, men det er en som jeg skulle ha scoret på. Tar det i andre omgang, sa han i pausen.
Og slik ble det også. Etter 53 minutter kom det første målet og det var nemlig Lars Olden Larsen som til slutt fikk satt ballen i mål. Det var mye klabb og babb foran målet og flere skudd på mål før Larsen fikk foten på ballen som gikk i mål.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Huseklepp-utligning

Etter 69 minutter ble Åsanes Erik Huseklepp byttet innpå, noe som skulle vise seg å være et lurt trekk av trener Mons Ivar Mjelde. Fem minutter senere satte han inn utligningen til bortelaget. Han fikk ballen utenfor 16-meteren og satte den enkelt i mål bak KFUM-keeperen.
Kort tid etterpå kom Åsanes Michael Ogungbaro til avslutning og satte inn ledelsen til gjestene. Flere mål ble det ikke i kampen og Åsane tok et skritt nærmere å beholde plassen i OBOS-ligaen.
– Åsane starter greit, vi tar ledelsen 1-0, så blir vi feige og de tar over, så får de to mål som jeg synes er pissmål. Det er perioder ok, så er det for dårlig, sa KFUMs Stian Sortevik etter kampen.
  • Se returkampen mellom Åsane - KFUM søndag 25. november kl. 12.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge
OBOS-ligaen
Høyreist stopper med Eliteserie-erfaring klar for OBOS-klubb
21/01/2019 PÅ 17:42
OBOS-ligaen
Veteran forlenger med OBOS-klubb
27/12/2018 PÅ 17:21