20-åringen var ikke til stede på Vikings trening tirsdag, skriver Aftenbladet.
– Han har fått lov til å reise ned for å snakke med klubben, men hva som skjer videre vet vi jo ikke. Klubbene er ikke enige om noe. Men han har jo full anledning til å skrive under for en ny klubb ettersom han har under seks måneder igjen av kontrakten sin med Viking, sier Berntsen til avisen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Planen er ifølge treneren at Ryerson kommer tilbake onsdag, og trener torsdag, men det vil trolig avhenge av hva som skjer i dagens forhandlinger.

Risikerte å miste landslagsplassen

Leif Gunnar Smerud har tidligere vært klar på at OBOS-ligaen ikke er en riktig utviklingsarena på sikt for en spiller med ambisjoner på landslaget. U21-treneren sa følgende til Eurosport.no i mars:
– Det er ikke en riktig arena for ham i lengden. Å spille OBOS-liga for Viking i en periode kan gå fint, over tid kan han bli utkonkurrert og utviklingen hans kan stoppe opp. Jeg forstår at det har vært noen spekulasjoner rundt ham, fordi han hadde en veldig bra sesong i fjor både for Viking og U21-landslaget. Det er bare helt naturlig.
– Hva er riktig nivå for ham?
– Det er vanskelig å si, men han viste i fjor at han fint tar nivået i Eliteserien og det samme på U21-landslaget. Det er dette som er så vanskelig for unge spillere. Det å treffe på nivået, sa Smerud.
Eurosport OBOS-liga-ekspert Roger Risholt har vært klar på at han støtter Smerud i at Ryerson trenger å prøve seg på et nytt nivå.
– OBOS-ligaen er helt feil arena for ham. Han er for god, og en U21-landslagsspiller skal ikke spille i OBOS-ligaen, mener Risholt.
Vikings neste kamp i OBOS-ligaen er borte mot HamKam på tirsdag om en uke. Oppgjøret vises på Eurosport Norge og Eurosport Player.
Stavanger-laget ligger i øyeblikk på 3. plass i OBOS-ligaen. Det skiller tre poeng opp til Aalesund på toppen.
Husker du denne?

Se høydepunktene: Ryerson og Høiland tok rotta på Tromsdalen

Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07