Notodden - Viking 1-2:
En viktig kamp for både Viking som jobber mot opprykk og Notodden som jobber mot å holde seg i OBOS-ligaen. Men det var bortelaget som fikk det første målet når Tommy Høiland som satte inn sitt 14. mål. Notodden utlignet i andre omgang, før Viking igjen tok ledelsen rett før slutt.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Med denne seieren ligger Viking nå på en tredjeplass med like mange poeng som Mjøndalen på andreplass, men med ett mindre mål.
– Målforskjellen kan bli avgjørende til siste runde, sa Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt om den spennende opprykkskampen.
– Det blir knallhardt helt inn. Nå er vi i en situasjon hvor de fire øverste lagen skal møtes innbyrdes i neste runde. Vi tar imot Sogndal, som har en siste sjanse til å henge seg på. Vi er syv poeng foran de nå, som betyr at det er en utrolig viktig kamp for de, sa Viking-trener Bjerne Berntsen.
Neste runde møter også Mjøndalen tabelltopp Aalesund. En som var fornøyd med å score i sin andre kamp for Viking var Axel Andresson.
– Helt fantastisk. Dette er min andre kamp for klubben, først vinne mot Levanger, så vinne mot Notodden og score et mål. Det er en fantastisk følelse. Det er godt være viking i dag, sa machvinneren etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Se høydepunktene fra Notodden - Viking her

– En perlescoring

Allerede fem minutter ut i første omgang fikk Viking sin første sjanse. Fredrik Torsteinbø kom til et skudd på mål, men Tommy Høiland snublet og falt inn i målet og blokkerte skuddet til Torsteinbø. Ballen kunne ha gått inn i mål hvis ikke Høiland hadde vært der, men dommer hadde uansett blåst for offsiden.
Et kvarter senere satte Vikings toppscorer Høiland inn kampens første mål.
– Fantastisk av Høiland og ikke minst forarbeidet til Ibrahimaj som Høiland bør takke for den scoringen der, sa Risholt.
Ingen flere mål i første omgang, noe som betydde at Viking gikk til pause med 1-0-ledelse.
Bare minutter inn i andre omgang kom Viking igjen til en stor sjanse, men Notodden-keeper Jonathan Johansson reddet på utrolig vis.
Notoddens Martin Holmen fikk sjansen foran mål litt over timen spilt, men skuddet ble blokkert. Men Notodden styrte mye av andre omgangen og etter 77 minutter spilt satte hjemmelagets Gaston Salasiwa inn utligningen.
– Se på den der, det er en perlescoring. En perlescoring av Gaston Salasiwa. Han lader venstreslegga og det er Notodden som styrer kampen, utbrøt Eurosports kommentator Amund Lutnæs etter Notoddens mål.
Viking presset på for å ta ledelsen, men ikke før det var bare to minutter igjen av ordinær tid skulle det tredje målet komme. Axel Andresson kriget til seg ballen og fikk skutt den i mål.
– Det er så viktig for hele Stavanger, sa Lutnæs da Vikings andre mål kom.
Det ble ikke flere mål og Viking kunne ta med seg tre poeng hjem. De ligger nå på tredjeplass på tabellen, med like mange poeng som tabelltoer Mjøndalen.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 KLOKKEN 19:52