• Se HamKam - Aalesund søndag klokken 15.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Mjøndalen - Kongsvinger 2-0:
Tre poeng var alt Mjøndalen trengte tirsdag kveld for innta tabelltopp i OBOS-ligaen. Og bruntrøyene utnyttet de andre topplagenes feilskjær og vant 2-0.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03
Først ga sommersigneringen Joackim Olsen Solberg hjemmelaget ledelsen før pause. Mot slutten av kampen regiserte kaptein Christian Gauseth et frekt frispark som lurte hele Kongsvinger-laget. Den andre sommersigneringen, Tonny Brochmann, hadde få problemer med å sette ballen i mål etter å ha blitt spilt fri av Jonathan Lindseth. Et øyeblikks magi og da kokte det skikkelig på tribunen.

– Det er skuespill

Frisparkspesialisten Olsen Solberg, som alle trodde skulle ta frisparket, forklarer at det var et innøvd trekk.
– Det er skuespill hele greiene. Den er bra innøvd. Vi later som om Lindseth er alt for dårlig til å ta de frisparkene. Han sender vi bare avgårde. Folk tror at jeg skal skyte, så er det Gauseth som dytter den fint til Lindseth som dytter den til Brochmann igjen, og han chipper den over keeper. Det er deilig å se at det funker, sier han til Eurosport.
– Der er Gauseth som er veldig smart der. Det der går rett og slett på klokskap og rutine av Gauseth. Han ser muligheten. Brochmann chipper den elegant over Origi. Et herlig kombinasjonsspill, sa Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt.
Etter kampen kunne Mjøndalen-trener Vegard Hansen glise bredt.
– Det var bare flaks. Jeg håper ingen så det, sa han om frisparket som endte med mål.
– Skal dere bruke den igjen?
– Nå går vel ikke den på en stund igjen. Vi har noen varianter innimellom. Den satt i dag.
Se scoringen. Saken fortsetter under videoen:

– Vi får se om vi tåler det

Seieren betyr at Mjøndalen leder OBOS-ligaen med to poeng ned til Aalesund og tre poeng ned til Viking.
– Det er fantastisk. Det er fem runder igjen og vi ligger der. Vi får se om vi tåler det. Jeg tror det. Jeg sa til gjengen før kampen at det wer en gjeng med bra kvalitet, vi er solide og har mot. Vi tør og har brutt barrierer. Vi har vært i slike situasjoner før og røket, at vi har bukket under for presset. Utover i kampen synes jeg vi har full kontroll, sier trener Vegard Hansen til Eurosport.no.
Også 1-0 var av det penere slaget. Jonathan Lindseth vant ballen høyt inne på Kongsvingers banehalvdel og spilte fri Joackim Olsen Solberg i sekstenmeteren. Alene med Arnold Origi gjorde han ingen feil og satte ballen enkelt i mål.
– Det er fantastisk satt. Han bredsider den i lengste hjørnet for Origi. Det er sjanseløst for ham, sa Risholt.

Olsen Solberg gir Mjøndalen ledelsen

OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
OBOS-ligaen
Flyttet til Norge på grunn av kona – klar for Mjøndalen
16/02/2022 KLOKKEN 16:00