Populære sporter
All sport
Vis alt

Høiland avgjorde på overtid – Viking tok over tabelltoppen

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 28/10/2018 klokken 17:52 GMT+1

Tommy Høiland ble Vikings helt etter at han satte inn kampens eneste mål tre minutter på overtid.

Høiland

Foto: Scanpix

Til tross for flere sjanser i første omgang gikk lagene til pause med 0-0.
Mulighetene lot ikke vente på seg i andre omgang og det var stort press fre begge lag. Men ikke før fire minutter på overtid satte OBOS-ligaens toppscorer Tommy Høiland inn kampens eneste mål. Dette ble hans 19. mål denne sesongen.
– Bjarne har mast på meg i hele år at jeg ikke løper nok, men det gjelder ikke å løpe nok men å stå der det gjelder, sa målscoreren etter kampen.
Det betyr at Viking nå tar over tabelltoppen med 55 poeng.
– Det er utrolig kjekt. Dette unner jeg virkelig guttene siden de hadde flere sjanser. Jeg synes det var bra at de fikk lønn for strevet, sa Viking-trener Bjarne Berntsen.
– Viking var det beste laget, spesielt i andre omgang, da våknet publikum også. Må vente til det 94 minutt for scoringen, men viktig for moralen. Det er sterkt, sa Eurosports ekspert Roger Risholt etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):
picture

Høiland kriget inn overtidsmål da Viking overtok tabelltoppen

Målløs første omgang

Rett før timen spilt så det ut som om det skulle vært 1-0 til hjemmelaget.
– Så er det helt utrolig at Viking ikke går i ledelsen, utbrøt Eurosports kommentator, Amund Lutnæs.
Ull/Kisa kom også til flere store sjanser. Etter 66 minutter spilt kom Ole Andreas Nesset på et løp mot mål og sentret ballen til Nicolay Solberg som nettopp hadde kommet innpå. Men han skjøt utenfor mål.
Minutter etterpå kom gjestene til en stor sjanse. Lars-Jørgen Salvesen kom til avslutning med Viking-keeper Iven Austbø reddet.
– En stor mulighet igjen, sa Lutnæs om skuddet.
Viking slo fort tilbake, men heller ikke denne gangen lyktes det for hjemmelaget. Nesten hele kampen skulle gå før det første målet kom. Vikings og OBOS-ligaens toppscorer Tommy Høiland scoret sitt 19. mål for sesongen.
– En god og viktig avslutning for Viking, sa Risholt etter kampen.
– Utrolig skuffet. Vi jobber bra, men er ikke giftige nok og presise nok. Men jeg synes vi jobber bra og spiller en solid kamp. Viking er et godt lag, men jeg synes vi hadde fortjent mer enn null poeng, sa Ull/Kisas Lars Jørgen Salvesen etter kampen.
Av andre kamper i OBOS-ligaen vant Kongsvinger 2-1 mot Jerv, Strømmen vant 2-1 over Sandnes Ulf, Åsane spilte 2-1 over Florø, mens Nest-Sotra vant 2-0 over Tromsdalen.
Neste kamp for Viking er mot Mjøndalen søndag 4. november kl. 12.00, mens Ullensaker/Kisa møter Jerv. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame