Populære sporter
All sport
Vis alt

Hentet stopper og midtbanespiller: – Kan knive om kvalik og opprykk

Stian Thelen

Oppdatert 18/01/2018 klokken 20:30 GMT+1

Kongsvinger har forsterket troppen med Edvard Skagestad (29) og Olav Øby (23).

Øby Skagestad

Foto: Scanpix

Torsdag ble det klart at Kongsvinger har signert midtstopper Edvard Skagestad og midtbanespiller Olav Øby. Førstnevnte kommer fra Fredrikstad som rykket ned fra OBOS-ligaen forrige sesong, mens sistnevnte kommer fra Sarpsborg 08 i Eliteserien.
Begge spillerne har signert en toårskontrakt med Kongsvinger.

Kan kjempe om opprykk

Eurosports ekspert på OBOS-ligaen mener klubben viser ambisjoner med disse to solide forsterkninger og roser klubbens aktivitet på overgangsmarkedet.
– De hadde kanskje det høyeste toppnivået i fjor sammen med Glimt i OBOS-ligaen, men samtidig så hadde de det laveste bunnivået. De har savnet spillere med lederegenskaper og det har de tydeligvis fått nå. Skagestad er en typisk kapteinstype. Øby er veldig god med ballen noe trener Hans Erik Eriksen er glad i. Han har en bra pasningsfot og et bra reportoar, sier Roger Risholt.
I fjor ble det en skuffende tiendeplass på Kongsvinger. Med Øby og Skagestad på laget tror Risholt at de kan blande seg inn i en toppstrid. Han holder Aalesund, Viking, Sogndal, Sandnes Ulf og Mjøndalen som de sterkeste lagene kommende sesong. Nå tror han Kongsvinger vil bli en utfordrer.
– De var ikke i nærheten av en kvalifiseringsplass i fjor og var uheldig med skader. Toppnivå er såpass høyt at de kan knive om kvalik og direkte opprykk. Kongsvinger har et bra prosjekt på gang og jeg tror de vil ligge i toppen om to/tre år, men kanskje de nå kan gjøre det allerede i år, forklarer Risholt.
– De viser omverden at de ikke er fornøyd med det de gjorde i fjor. Øby og Skagestad er gode forsterkninger.

– Å rykke opp hadde vært fint

Øby har de siste årene vært utlånt til flere klubber på det nest øverste nivået. I fjor ble det åtte kamper for Kristiansund i Eliteserien. Nå tar han turen ned en divisjon igjen, men er tydelig på hvor ambisjonen ligger med sin nye klubb.
– Jeg har lyst til å spille Eliteserie og å rykke opp med Kongsvinger hadde vært fint. Jeg skal spille og jeg skal utvikle meg som spiller, sier Øby til klubbens hjemmeside.
Etter en fjorårssesong som var preget av skader og nedrykkskamp med Fredrikstad, er Skagestad glad for å komme til Kongsvinger. For ham var det ikke aktuelt å bli med klubben ned i PostNord-ligaen.
– Kongsvinger er et bra alternativ. Det er en klubb man regner med i toppfotballen. Jeg har hørt veldig mye positivt om KIL. Jeg gleder meg, sier Skagestad til klubbens hjemmeside.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame