• Se første kvalikkamp til OBOS-ligaen: KFUM - Åsane lørdag kl. 13.00 på Eurosport Player
EKEBERG (Eurosport.no):
Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt uttalte tidligere i måneden at KFUMs Stian Sortevik ville vært OBOS-ligaens beste spiller.
OBOS-ligaen
Hammersland herjet med Notodden da Åsane tok første stikk i oppgjøret om OBOS-ligaplass
21/11/2019 PÅ 19:55
– Stian Sortevik er kanskje den beste spilleren i serien. Hadde han spilt i OBOS-ligaen så hadde han vært den beste der også, og han kunne spilt i Eliteserien. Han er en meget god spiller, men de har flere gode spillere på KFMU, sa Risholt.
Dette er KFUM-trener Jørgen Isnes enig i.
– Alle kjenner til Stian Sorteviks toppnivå og i løpet av året så har han vært der mange ganger, så han hører hjemme på et høyere nivå, men jeg har også andre spillere i stallen min som hører hjemme på et høyere nivå og derfor så ligger vi i den situasjonen som vi ligger i nå, sier Isnes til Eurosport.no.
– Men Sortevik er kaptein og han har vært en av de beste spillerne våre i år og tidligere år, legger han til.
Sortevik har spilt samtlige av kampene i årets sesong og står med fem mål. KFUM-treneren forteller at det ofte er sportssjefer fra andre klubber i høyere ligaer å ser på kampene deres.
– Jeg vet at flere av våre spillere er under loopen og det er sånn det burde være i norsk annendivisjon. Vi har sett i tidligere år at det kommer Eliteserie-lag og OBOS-lag og henter spillere fra dette nivået. Da er det naturlig at det også kommer litt interesse rundt våre spillere, sier han.
Se intervjuet med Isnes her (saken fortsetter under videoen):

– Fryktelig god form

Lørdag møtes KFUM og Åsane i den første kvalifiseringskampen til OBOS-ligaen. KFUM-treneren tror de har gode sjanser mot Åsane.
– Jeg vil si at formen har vært veldig god den siste tiden. På tolv kamper så har vi ni seiere og tre uavgjort og det er en fryktelig god form og den kommer vi til å holde ved. Også er vi klar på hva som har vært bra, så vi prøver å forsterke det som har vært bra. Jeg tror det kan bli mer enn nok for Åsane.
– Vi har en ballbesittende spillestil men er opptatt av å ta mulighetene når de ligger framfor oss, vi er nok litt mer direkte enn det KFUM er kjent fra tidligere. Så det gjelder å styre kampen her hjemme, så gjelder det på bortebane å ta kontringer på lik linje som vi gjorde mot Fredrikstad borte, legger han til.
Kvalikkampen mellom KFUM - Åsane kan du se på Eurosport Player lørdag kl. 13.00.
OBOS-ligaen
Høyreist stopper med Eliteserie-erfaring klar for OBOS-klubb
21/01/2019 PÅ 17:42
OBOS-ligaen
Veteran forlenger med OBOS-klubb
27/12/2018 PÅ 17:21