• Se Mjøndalen – Aalesund på Eurosport Player og Eurosport Norge tirsdag fra kl. 18.45!
Sondre Solheim Johansen har vært en av de mest sentrale spillerne i opprykksjagende Mjøndalen denne sesongen. Dagen før den ekstremt viktige kampen mot serieleder Aalesund har 23-åringen forlenget kontrakten med bruntrøyene. Det bekrefter Mjøndalen på sine hjemmesider.
Den nye avtalen strekker seg ut 2021 – to år lenger enn det som tidligere var tilfellet.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Grunnen til at jeg ønsket å forlenge nå er at jeg er overbevist om at vi rykker opp. Enten i år eller neste år. Samtidig trives jeg utrolig godt i klubben. Her har jeg lov til å være meg selv og jeg har noen av mine beste kompiser i gutta på laget, sier Johansen.
Midtstopperen, som er Mjøndalens mestscorende denne sesongen med fem fulltreffere, kom fra Strømsgodset foran 2017-sesongen. MIF-trener Vegard Hansen er ikke i tvil om at Johansen går en lys fremtid i møte.
– Sondre kom inn som et råtalent fra Godset. Mye fysikk, men også lite rutine på dette nivået da han stort sett hadde spilt 2. divisjonsfotball. Det første året hadde han for høy selvtillit og spilte med for stor risiko. Det har vi jobbet med sammen og fått kombinert den råe fysikken hans med kløkt og gode valg på banen. Nå anser vi Sondre som én av de beste midtstopperne i ligaen og god nok til å ta steget opp i Eliteserien sammen med oss. Og over tid kanskje enda større oppgaver, sier Hansen.
Nå mener han klubben er godt rustet til å kjempe om spill på øverste nivå.
– Overgangsvinduet i sommer er kanskje det beste vi har hatt i klubben. Alle som kom inn er klassespillere. Samtidig må vi sørge for at våre beste spillere er på lengre kontrakter og Sondre er absolutt i den kategorien, sier Hansen.
Før tirsdagens nøkkelkamp mot AaFK ligger Mjøndalen på tredjeplass i OBOS-ligaen, tre poeng bak både tangotrøyene og Viking. Med seier vil alle de tre øverste lagene ligge på 49 poeng med seks runder igjen. Sogndal, som er nærmeste utfordrer til en direkte opprykksplass, vil i så fall ha ti poeng opp til trioen.
Se toppoppgjøret Mjøndalen – Aalesund direkte på Eurosport Player og Eurosport Norge tirsdag fra 18.45!
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43