• Se Mjøndalen - Kongsvinger tirsdag klokken 19.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– Det går greit. Jeg snakket med legen etter kamp og det var en liten hjernerystelse, sier Jonathan Lindseth til Eurosport.no onsdag.
– Hvordan var natten?
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
– Jeg hadde litt vondt i hodet og var kvalm.
Det var mot slutten av tirsdagens kamp at Mjøndalens midtbanespiller tok telling etter at Aalesunds Ståle Steen Sæthre kom tøft inn i en duell og skallet ham ned bakrfra. Smellen sendte begge to på sykestuen der de ble sydd. Dagen derpå ser det ut til at Lindseth slapp med skrekken og midtbanespilleren har også fått en melding av Steen Sæthre der han beklager hendelsen. Det var Drammens Tidende som omtalte saken først.
Allerede nå melder Lindseth seg klar til tirsdagens kamp mot Kongsvinger for et opprykksjagende Mjøndalen. De neste dagene skal han trene alternativt og kjenne på hvordan det går.
– Jeg kjenner det går bedre allerede i dag. Jeg er litt stiv i nakken, men jeg er klar til tirsdag. Det skal mye til for at jeg ikke er klar.

– Hensynsløst

– Husker du noe fra smellen?
– Ja, jeg var aldri borte. Men jeg var helt i sjokk da fysioen kom bort. Jeg visste ikke helt hva som skjedde. Jeg har sett bildene i etterkant, det er ganske stygt.
Midtbanespilleren mener Steen Sæthre burde sett det røde fra dommer Marius Hansen Grøtta, men ble ikke overrasket over at midtstopperen kun så gult. Les hva Steen Sæthre sier lengre nede i saken.
– Hadde det vært en takling langs bakken hadde det vært klink rødt. Han kom heldig ut av det, men han fikk et lite kutt. Hvis de skal beskytte spillere er det rødt, men vi ser at slike dueller ender med gult kort. Dommerne får gå gjennom det og ta en oppsummering på det, sier Lindseth.
– Hva tenker du om at han går inn slik?
– Begge to måtte sy etter kampen, så vi pratet litt. Han sier han feilberegner. Jeg tror ikke at han gjør det med vilje, men det er hensynsløst. Det er en duell som går galt.
  • Storkamp i Eliteserien: Se Molde - Rosenborg søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Se smellen her. Saken fortsetter under videoen:

– Ikke noe jeg gjør med overlegg

Aalesunds midtstopper er glad for at det går bra med Lindseth etter duellen.
– Det er bare å beklage fra min side. Det er min feil. Jeg timer ballen feil og tar mannen. Det er ikke bevisst, men sånn er fotballen. Uheldige ting kan skje. Jeg prøver ikke med overlegg å skade ham eller meg selv, sier Steen Sæthre til Eurosport.no.
Onsdag var AaFK-spilleren med på restitusjonstreningen med laget. Også han fikk en solid smell og fikk et kutt i hodet.
– Det går bra. Det ble noen sting oppe i hodet. Jeg har vært på trening i dag.
Steen Sæthre avviser at han burde vært utvist.
– Jeg mener jeg ikke gjør noe med overlegg. Han rygger og ballen blåser opp i et vindkast. Jeg mener det er fortjent med gult kort, så får dommeren uttale seg om det var korrekt. Det er ikke noe jeg gjør med overlegg. Jeg prøver ikke å ta ham.
  • Se Mjøndalen - Kongsvinger tirsdag klokken 19.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Se sammendraget fra gårsdagens kamp:

Høy temperatur i toppkampen mellom Mjøndalen og Aalesund

Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08