Aalesund-Sogndal 3-1
Aalesunds håp om å rykke rett opp igjen fra OBOS-ligaen lever. Stjerneskuddet Pape Habib Gueye ble matchvinner med to scoringer.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
EN TIME SIDEN
Nå er det siste hinderet Stabæk over to kamper. Oppgjørene spilles 5. og 9. desember. Første kamp er på Nadderud.
– Det er tungt å være ferdig med sesongen, men vi gjorde en dårlig kamp og fortjente ikke mer, sa Sogndals Joachim Soltvedt til Eurosport.
– Vi blir litt små i de avgjørende situasjonene. Det er en ung gjeng, og det så vi i dag. Vi kom litt til kort, la trener Eirik Bakke til.

Bohinen på benk

AaFK-trener Lars Bohinen så hele kampen fra tribunen etter at han ble sendt av banen i forrige kamp. Amund Skiri ledet laget fra benken. Den tidligere Aalesund-helten var etter de første 45 minuttene fornøyd med at man skapte sjanser.
– Jeg tenker at vi har vært det beste laget. Det er litt synd at vi ikke scorer på de tre-fire gode mulighetene vi får. Vi må prøve å produsere en ny 2. omgang på samme måte som vi har gjort i 1. omgang. Jeg tror ikke vi skal brenne like mye sjanser i 2. omgang hvis vi klarer å spille like godt, sier han.
Det fikk han rett i.
(Saken fortsetter under):

Målbonanza i ti minutter

Under to minutter ut i siste halvdel fikk Aalesund straffe da Pape Habib Gueye gikk i bakken etter kroppskontakt fra Ulrik Fredriksen. Hólmbert Fridjónsson gjorde jobben fra elleve meter.
Det kunne se ut som at straffen var av det noe billigere slaget. Sogndal-trener Eirik Bakke så svært misfornøyd ut med avgjørelsen på sidelinjen.
Like etter gjorde Fredriksen opp for seg i motsatt boks da han utlignet til 1-1 i noen svært hektiske minutter.
Under ti minutter ut i 2. omgang kom nemlig kampens tredje scoring. Denne gang var det mannen som skaffet straffe, Gueye, som var nådeløs da ballen endte hos han inne i boksen.
På overtid satte samme mann spikeren i kisten med en iskald avslutning.
Dermed ble opprykkshåpet knust for Sogndal og Bakke.

Møter sønnen

Aalesund skal nå møte Stabæk. Det betyr blant at AaFK-trener Lars Bohinen møter sin egen sønn. Emil Bohinen spiller på Stabæk.
Unggutten har tidligere snakket om å spille for faren en dag.
– Vi har selvfølgelig pratet om det. Jeg skal ikke legge skjul på det. Det hadde kanskje vært gøy, men jeg vet ikke om det er riktig vei. Jeg får se, sa han til Eurosport.no i juni.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26