Det tetter seg til i toppen av OBOS-ligaen og det er spesielt fire lag som fortsatt er med i opprykksstriden. Aalesund, Mjøndalen, Viking og Sogndal.
Vår OBOS-duo Roger Risholt og Amund Lutnæs spår hvem de tror kommer til å rykke opp og rykke ned fra OBOS-ligaen denne sesongen.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38

– Siste mulighet for Sogndal

Roger Risholt, OBOS-ekspert:
– Hvem rykker opp?
– Aalesund. Og så blir det en kamp mellom Mjøndalen og Viking.
Han mener at den neste runden kan bli veldig avgjørende for lagene i toppen. Viking møter Sogndal og Mjøndalen møter Aalesund.
– Det skjer veldig mye etter de to neste kampene, da kan det bli veldig veldig jevnt. Den runden er veldig avgjørende. Viking viste gode takter tirsdag, de vant og Axel Andresson kan bli avgjørende. Men Mjøndalen er kjent for å være et høst lag, så det er vanskelig å si, sier Risholt.
Han mener også at Sogndal må vinne kampen mot Viking, hvis ikke vil avstanden opp bli for stor.
– Det er siste mulighet for Sogndal. Hvis de taper den så kan det bli litt mye å ta igjen.
– Hvem rykker ned?
– Levanger og Florø. Også blir det en knallhard kamp om den kvalikkplassen. Både Strømmen, Notodden, Åsane og kanskje et par andre lag kan blande seg inn. Det er veldig jevnt på kvalikkplassen, sier han.

– De har vært solide hele sesongen

Amund Lutnæs, kommentator:
– Hvem rykker opp?
– Jeg tror de to som rykker opp er Aalesund og Mjøndalen.
– Aalesund har vært solide hele sesongen og kommer til å vinne hele OBOS-ligaen. De hentet inn de spillerne de trengte før sesongen. De har også en liten poengmargin på de andre lagene. Mjøndalen har sett veldig sterke ut og Vegard Hansen bytter ikke så mye rundt på laget. Det er bra kontuinitet, og nå får de Mathias Fredriksen tilbake fra skade, som nesten er som en ny signering for dem, sier Lutnæs.
– Sogndal kommer ikke til å rykke direkte opp, men kommer til å havne på en av kvalikkplassen. Viking er alt for varierende.
– Hvem rykker ned?
– Levanger og Florø rykker direkte ned, så tror jeg Notodden ender på kvalikkplass. Grunnen er at de har ikke vært gode nok. Levanger la om hele formasjonen før sesongen, noe som ikke har slått heldig ut. Ser ikke ut til at de skal få en formoppsving nå og snu det.
Neste runde er det Viking - Sogndal søndag 23. september kl. 15.00 og Mjøndalen - Aalesund tirsdag 25. september kl. 19.00. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 KLOKKEN 19:52