Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertenes dom: Disse rykker opp og ned fra OBOS-ligaen

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 19/09/2018 klokken 22:46 GMT+2

OBOS-duoen Roger Risholt og Amund Lutnæs har gitt sin dom på hvem som rykker opp og hvem som rykker ned.

OBOS

Foto: Scanpix

Det tetter seg til i toppen av OBOS-ligaen og det er spesielt fire lag som fortsatt er med i opprykksstriden. Aalesund, Mjøndalen, Viking og Sogndal.
Vår OBOS-duo Roger Risholt og Amund Lutnæs spår hvem de tror kommer til å rykke opp og rykke ned fra OBOS-ligaen denne sesongen.

– Siste mulighet for Sogndal

Roger Risholt, OBOS-ekspert:
– Hvem rykker opp?
– Aalesund. Og så blir det en kamp mellom Mjøndalen og Viking.
Han mener at den neste runden kan bli veldig avgjørende for lagene i toppen. Viking møter Sogndal og Mjøndalen møter Aalesund.
– Det skjer veldig mye etter de to neste kampene, da kan det bli veldig veldig jevnt. Den runden er veldig avgjørende. Viking viste gode takter tirsdag, de vant og Axel Andresson kan bli avgjørende. Men Mjøndalen er kjent for å være et høst lag, så det er vanskelig å si, sier Risholt.
Han mener også at Sogndal må vinne kampen mot Viking, hvis ikke vil avstanden opp bli for stor.
– Det er siste mulighet for Sogndal. Hvis de taper den så kan det bli litt mye å ta igjen.
– Hvem rykker ned?
– Levanger og Florø. Også blir det en knallhard kamp om den kvalikkplassen. Både Strømmen, Notodden, Åsane og kanskje et par andre lag kan blande seg inn. Det er veldig jevnt på kvalikkplassen, sier han.

– De har vært solide hele sesongen

Amund Lutnæs, kommentator:
– Hvem rykker opp?
– Jeg tror de to som rykker opp er Aalesund og Mjøndalen.
– Aalesund har vært solide hele sesongen og kommer til å vinne hele OBOS-ligaen. De hentet inn de spillerne de trengte før sesongen. De har også en liten poengmargin på de andre lagene. Mjøndalen har sett veldig sterke ut og Vegard Hansen bytter ikke så mye rundt på laget. Det er bra kontuinitet, og nå får de Mathias Fredriksen tilbake fra skade, som nesten er som en ny signering for dem, sier Lutnæs.
– Sogndal kommer ikke til å rykke direkte opp, men kommer til å havne på en av kvalikkplassen. Viking er alt for varierende.
– Hvem rykker ned?
– Levanger og Florø rykker direkte ned, så tror jeg Notodden ender på kvalikkplass. Grunnen er at de har ikke vært gode nok. Levanger la om hele formasjonen før sesongen, noe som ikke har slått heldig ut. Ser ikke ut til at de skal få en formoppsving nå og snu det.
Neste runde er det Viking - Sogndal søndag 23. september kl. 15.00 og Mjøndalen - Aalesund tirsdag 25. september kl. 19.00. Begge kampene kan du se på Eurosport Player.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame