• Se Aalesund–Nest-Sotra på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 16!
Nest-Sotra rykket opp til OBOS-ligaen foran 2018-sesongen.
Steffen Landros mannskap fulgte dermed opp med å sikre seg 6. plass, den siste kvalikplassen.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
Søndag står storklubben AaFK på andre banehalvdels for dugnadsklubben fra Ågotnes utenfor Bergen.
Gjennom sesongen har spillerne, som de fleste andre norske klubber, hatt et strengt botregime – med innbetalinger til en kasse som normalt sett brukes til utenlandstur på tampen av året.
Men ikke for Nest-Sotra.
De grønne og hvite har langt lavere budsjett enn flere av konkurrentene i OBOS-ligaen, noe spillerne selv ikke har lagt skjul på heller.
Såpass lavt er budsjettet at klubben i utgangspunktet hadde planlagt for at spillerne skulle kjøre privatbiler de drøye 400 kilometerne fra Sotra til Sunnmøre.
Nå har Nest-Sotra-spillerne, ifølge Bergens Tidende, bestemt seg for at de ønsker en bedre oppladning til kampen enn syv timer i bil, og bruker botkassen på å betale flybilletter til det viktige oppgjøret.
– Vi hadde en god fest etter at vi sikret kvalikplassen. Og nå nærmer det seg jul, uansett, så det hadde vært vanskelig å planlegge en tur. Derfor ville vi heller bruke pengene på å fly til Ålesund. Det gagner flere spillere, sier lagets kaptein Bjarte Haugsdal til avisen.
Kapteinen forteller at det er viktig både i forbindelse med søndagens kamp, men også om det skulle bli seier og en ny kamp igjen i midtuken mot Sogndal eller Ullensaker/Kisa.
Haugsdal sier til Bergens Tidende at det viser hva som bor i spillergruppen, noe trener Steffen Landro sier seg enig i.
– Dette er bare nok et eksempel på hvorfor vi overpresterer. Gjengen vi har er sultne vinnere. Det som betyr mest for dem, er det som skjer på banen, sier han.
Aalesund–Nest-Sotra ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 16.

Endte på kvalik-plass i begge ender i lokalderbyet

OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58
OBOS-ligaen
Castro så rødt – men AaFK slo tilbake
15/05/2021 PÅ 15:26