• Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
– Det er en veldig spennende jobb, som jeg gleder meg veldig til å begynne i på nyåret. Det er fin timing både for klubben og meg selv til å begynne å jobbe sammen igjen, sier Espen Bugge Pettersen til Eurosport.no om den nye jobben.
Torsdag ettermiddag ble det klart at 38-åringen signerte en kontrakt med gamleklubben Sandefjord som daglig leder. Han spilte i Sandefjord fra 2003 til 2010 og sier at mye av grunnen til at han ville være daglig leder i klubben var tilknytningen han har.
OBOS-ligaen
Hammersland herjet med Notodden da Åsane tok første stikk i oppgjøret om OBOS-ligaplass
21/11/2019 PÅ 19:55
– Det har naturligvis med den tilhørligheten jeg har til klubben. Jeg kjenner klubben godt i alle ledd, det føles veldig riktig, sier han.
38-åringen sier han var klar på at dette kunne bli hans siste sesong som fotballspiller og at det er en prosess som har pågått lenge.
– Det blir litt omstilling selvfølgelig, men samtidig så har det å gi seg som spiller vært en prosess som jeg har gått gjennom hele sesongen. Før sesongen så tenkte jeg at dette var siste sesongen, så jeg forberedte meg på det. Morten (Sætra) har tatt over plassen i mål og gjort en strålende jobb i der.
– Men hadde jeg spilt cupfinalen så hadde det nok kriblet litt mer, legger han til.

Vemodig

Etter 21 år på toppnivå er keeperveteranen ferdig som fotballspiller. Han innrømmer at det er litt vemodig.
– Ja, det er det selvfølgelig, etter så mange år. Men det er ikke en beslutning som ble gjort over natten, jeg har forberedt meg selv og familien på at det kunne skje, sier han.
Han forteller at han fikk et tilbud så sent som torsdag morgen, men at han da allerede hadde tatt en beslutning.
– Ser du for deg at det kan bli et comeback?
– Nei, det gjør jeg ikke.
Sandefjord som skal spille i OBOS-ligaen neste sesong, stod uten daglig leder da Per Ketil Berg, da han sa opp tidligere i sesongen. Nå ser Eliteserie-keeperen frem til å jobbe i klubben.
– Det er mange ting jeg ser fram til, men det viktigste er å få lagt det sterkere fundamente for at klubben skal bli en stabil Eliteserie-klubb. Jeg gleder meg til det, sier han.
  • Følg kvalifiseringen til Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!

Strømsgodset sikret Eliteserie-plassen – Stabæk endte på kvalikplassen

OBOS-ligaen
Høyreist stopper med Eliteserie-erfaring klar for OBOS-klubb
21/01/2019 PÅ 17:42
OBOS-ligaen
Veteran forlenger med OBOS-klubb
27/12/2018 PÅ 17:21