KONGSVINGER (EUROSPORT.NO):
Dempsey ble ansatt som hovedtrener i Start før sesongen, men etter bare ti seriekamper fikk han sparken.
Mandag, mindre enn en måned etter at han var ferdig på Sørlandet, skrev han under for Kongsvinger.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
54-åringen fryktet den tunge tiden i Start hadde gitt ham en så stygg ripe i lakken, at han ikke lenger ville få seg noen trenerjobb.
– Jeg fryktet at jeg ikke ville få flere tilbud etter at jeg var ferdig i Start. Hvordan kan man med sikkerhet vite at det vil dukke opp en mulighet igjen, sier Dempsey til Eurosport.no.

– De er helt borte

Han har blitt skremt av tidligere eksempler på trenere som har forsvunnet helt ut av bildet.
– Det har skjedd ofte. Jeg vet om mange som har gjort det veldig bra og hatt suksess, men plutselig hatt en dårlig periode for så å miste jobben. Plutselig hører man aldri om de igjen. De er helt borte, sier den tidligere Haugesund, Djurgården, Molde- og Start-treneren.
For han legger ikke skjul på at den siste perioden har vært tøff.
– Jeg har syntes synd på meg selv. Man kan ikke si at jeg har vært knust, men det har vært veldig tøft. Karrieren min har stadig pekt i riktig retning, men dette er første gang jeg har feilet.
På grunn av andre oppdrag trer han først inn i rollen som KIL-hovedtrener 12. juli.

Familien ville bli

Dempsey hadde reist på ferie til Portugal for å komme seg litt bort etter den krevende perioden som Start-trener. Han vurderte å ta med seg familien hjem til England igjen etter å ha bodd mange år utenlands. Men da Kongsvinger og daglig leder Espen Nystuen tok kontakt, kom familien på andre tanker.
– Vi i familien satt oss ned og pratet om denne muligheten. Kona hadde mye å si, for hun ville bli værende i Norge. Dessuten er det en fordel for datteren vår med tanke på skolegangen og det hele, sier han, som håper å kunne finne seg til rette i Hedmark.
– Vi har aldri fått slått oss til ro. Vær så snill, Gud. Nå vil jeg ha to og et halvt gode år her. Stabilitet er viktig, sier han.
– Dessuten er jeg ingen rik mann, så jeg er ikke typen som kan ta seks-syv måneder i sabbatsperiode. Jeg kunne kanskje vært ute i noen måneder, men ikke mer enn det.

– Et kupp

Daglig leder i Kongsvinger, Espen Nystuen, mener klubben har gjort et kupp ved å sikre seg Dempseys tjenester.
– Ja, det føler vi nå. Vi trodde i utgangspunktet at det var et for stort navn for oss, men vi valgte likevel å forhøre oss. Vi har sjekket rederanser og mener han er helt perfekt for KIL, sier Nystuen til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Rykket ned fra OBOS-ligaen – nå skal han prøvespille for Bodø/Glimt
12/12/2020 KLOKKEN 15:44
OBOS-ligaen
Brutalt for Kongsvinger og Øygarden: Rykket ned etter ydmykende sifre
07/12/2020 KLOKKEN 13:54