Populære sporter
All sport
Vis alt

Dempsey landet trenerjobb i OBOS-ligaen: – Drømmen er Eliteserien

Stian Thelen

Oppdatert 11/06/2018 klokken 15:22 GMT+2

For under en måned siden fikk Mark Dempsey sparken i Start, men allerede nå er han klar for ny klubb.

Mark Dempsey

Foto: Scanpix

  • Se Notodden - Kongsvinger søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 4
– For OBOS-ligaen er han en kjempeattraksjon, sier Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt.
Mandag klokken 15.00 ble Mark Dempsey presentert som ny trener i Kongsvinger. Engelskmannen etterfølger Hans-Erik Eriksen, som fikk sparken i april, og har signert en toårskontrakt.
– Jeg må innrømme at jeg var overrasket over at han i utgangspunktet var interessert. Men vi hadde noen gode samtaler hvor vi fant tonen. Han er utrolig dyktig fotballfaglig, og vi er stolte over at han har valgt å komme hit, sier daglig leder Espen Nystuen på pressekonferansen.
Dempsey tar fatt på jobben 12. juli. Det betyr at han ikke blir å se på trenerbenken eller treningsfeltet før det. Grunnen er forpliktelser engelskmannen er bundet av.
– Drømmen er å komme tilbake til Eliteserien. Jeg er imponert av å se hvordan laget har klart å snu den vonde sesongstarten, så jeg ser frem til den videre utfordringen, sier Dempsey på pressekonferanse.
– Da jeg mistet jobben i Start tenkte jeg å ta en lengre pause fra fotballen. Så fikk jeg en telefon fra Espen, og gikk med på å ta en middag i Oslo. Har er en intelligent sportsdirektør. Jeg var imponert over planene han hadde for klubben, men trengte litt betenkningstid. Det hadde sikkert vært fint å tatt en pause, men jeg liker å jobbe. Så da valgte jeg å ta jobben.

– Har fått gode skussmål

Mandag for en uke siden kunne Eurosport.no avsløre at Dempsey var i forhandlinger med rødtrøyene. Nå er ansettelsen i boks. Risholt mener klubben har gjort en god signering.
– Han har fått gode skussmål, men gikk på en smell i Start. Det fungerte ikke. Men han er dyktig, karismatisk og bygger langsiktig. Kongsvinger må ikke opp i år og er kjent for å jobbe over tid. Dempsey er en kjempesignering for Kongsvinger.
Etter en grusom start på sesongen har Kongsvinger fire seiere på de fem siste kampene og ligger over streken til en fin 10. plass, med 16 poeng.
Sett denne hysteriske Solskjær-videoen?

Mener kvalik er mulig

Risholt tror Dempsey kan ta laget til den andre enden av tabellen allerede denne sesongen og spille om kvalifisering til Eliteserien.
– Han kan ta de til kvalifisering for Eliteserien. Det mannskapet klubben har kan overraske begge veier. I staren av sesongen var det mer den gale veien. Nå har de spilt fem gode kamper og vunnet fire av de. De spiller god fotball og har spillestilen Dempsey forfekter inne allerede. Nå må han bare jobbe med spillerne og i Kongsvinger vil han få tid. Nå lykkes han ikke i Start og Eliteserien, men OBOS-ligaen er heller ikke som Eliteserien.
Engelskmannen trente Start frem til midten av mai, men fikk fyken etter å ha levert skuffende resultater. Kongsvinger blir hans fjerde klubb som hovedtrener. I tillegg til å ha trent Start har 54-åringen trent Djurgården og Haugesund.
  • Se Notodden - Kongsvinger søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 4
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame