– Jeg har vært lenge nok i fotballen til å se at om du får ikke hver enkelt til å yte sitt beste, da blir det ikke gode nok resultater, sier Espen Nystuen til Eurosport.no.
Mandag sendte Kongsvinger ut en pressemelding med budskapet om at hovedtrener Hans-Erik Eriksen er ferdig i klubben.
FÅ MED DEG ALT FRA OBOS-LIGAEN MED EUROSPORT PLAYER!
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56

Et spørsmål siden i vinter

Overfor avisen Glåmdalen har Eriksen uttalt at dette ikke var hans valg.
– Det er en beslutning som blir tatt av andre enn meg. Det er på mange måter vanskelig å forholde seg til andres beslutninger, men man må bare bearbeide det og ta det som det er, sa han til avisen.
Nystuen sier til Eurosport.no at trenersituasjonen har vært et tema i klubben fra i vinter.
– Det er ikke hovedtrener alene som har ansvaret, men vi føler at han ikke når frem til spillergruppa. Vi så gjennom vinteren at det var utfordringer og tok det opp. Men etter de første frem serie kampene kommer det frem at det ikke er noen bedring. Da velger vi å ta tak i problemet tidlig for å rekke å gjøre noe med det, sier han.
Kongsvinger har fått en tung start på sesongen i årets OBOS-liga. Hedmark-klubben står med tre poeng etter fem spillerunder og ligger nest sist, med bare Tromsdalen bak på tabellen.

Søket etter ny trener

Til helgen venter nettopp Tromsdalen i det som blir et ekte bunnoppgjør på Gjemselund. Da vil assistenttrener Kaz Sokolowski gå inn som hovedtrener og lede laget. Det samme gjelder onsdagens cupkamp mot Raufoss.
– Det er Kaz som er hovedtrener. Nå forventer vi at spillerne går ut og yter sitt beste, så må vi rundt legge forholdene til rette for at de skal kare det, sier Nystuen som nå har begynt å se etter en ny hovedtrener, men de har ikke satt noen dato for nå den personen skal være på plass.
– Vi trenger en annen stemme. Hvem den stemmen er får vi se. Vi er ikke opptatt av typen, men at han skal være den rette for oss. Kjemien må stemme også må det være en karisma der.
OBOS-ligaen
Rykket ned fra OBOS-ligaen – nå skal han prøvespille for Bodø/Glimt
12/12/2020 KLOKKEN 15:44
OBOS-ligaen
Brutalt for Kongsvinger og Øygarden: Rykket ned etter ydmykende sifre
07/12/2020 KLOKKEN 13:54