Aalesund - Nest-Sotra: 1-0
Det ble ingen mål i første omgang, men etter 51 minutter spilt headet hjemmelagets Habib Gueye inn kampens første mål.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
70 minutter ut i kampen ble Nest-Sotras Haris Cirak taklet av en Aalesund-spiller Nenass. Nest-Sotra-spillerne mener det er frispark og flere av spillerne gikk i tottene på hverandre. Sherko Faiqi var borte å skubbet i Lars Bohinen og fikk sitt andre gule kort i kampen og ble utvist.
– En kaotisk situasjon, sa Eurosports kommentator Amund Lutnæs.
Både Lars Bohinen og Steffen Landro ble også sendt på tribunen.
– Det skjedde egentlig ikke så mye. Jeg synes det er utrolig at en så rutinert dommer som Tommy Skjerven klarer å konstruere opp den situasjonen til å bli tre røde kort. I en sånn kamp som dette her hvor det er mye følelser, jeg reagerer to ganger på sidelinjen før jeg får det røde kortet og står på linjen min ganske rolig så banens dårligste aktør setter preg på kampen, sa en irritert Bohinen etter kampen.
Dommer Tommy Skjerven sa til Eurosport.no etter kampen at han mener situasjonen ble riktig løst.
– Det er en situasjon hvor jeg bedømmer det til å ikke være frispark rett i forkant hvor en Nest-spiller blir liggende nede og da det kommer litt ubrudd fra Lars Bohinen som blir kastet inn mot banen. Så eskalerer det med at Faiqi fysisk er i kontakt med Bohinen og det er de to som er opphavet til at det blir en masseansamling. De er nummer en og to som starter dette. Og siden Lars har fått tilsnakk før så føler jeg det er rett og han andre hadde gult fra før, så det blir rødt, sa han.
– I tillegg så kom Landro løpende forbi motstanders tekniske område og ble dermed involvert i situasjonen, legger han til.
Men Aalesund fikk seieren de trengte og er ett steg nærmere Eliteserie-spill neste sesong.
Se situasjonen her (saken fortsetter under video):

– En redning av en annen verden

To minutter på overtid kunne det blitt ekstraomganger for de to lagene, men andreas Lie vertet opp med en mesterlig redning på streken.
– Så drar han ved siden av meg opp en redning ut av en annen verden på overtid. Det var helt fantastisk og det gjorde at vi tok ett steg videre, sa Aalesunds Fredrik Carlsen og hinter til keeper Andreas Lie.
– Det føltes godt å få en redning på det tidspunktet av kampen. Det blir veldig avgjørende, så det var godt. Man rekker ikke å tenke så mye akkurat der og da, sa Lie.
Se intervjuet med Bohinen her (saken fortsetter under videoen):

Annulert scoring for Sogndal

I Sogndal-kampen var det Ull/Kisas Lars-Jørgen Salvesen som satte inn kampens første scoring, men målet ble annulert for offside. Dette gjorde at lagene gikk til pause på 0-0.
Og det var ikke før på overtid at det første og avgjørende målet kom. Sogndals Sigurd Haugen satte inn målet for hjemmelaget.
– Det finnes ikke noen bedre følelse i fotballen. Det er dette vi trener og lever for. Det var ekstremt deilig, sa matchvinner Haugen etter kampen.
Det betyr at Aalesund møter Sogndal torsdag 29. november kl. 15.30. Kampen kan du se på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Vinneren av denne kampen vil møte Stabæk over to kvalifiseringskamper, hvor den som går seirende ut vil spille i Eliteserien neste sesong. Disse to kampene spilles onsdag 5. desember kl. 17.30 og søndag 9. desember kl. 17.30. Kampene kan sees på Eurosport Player og Eurosport Norge.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58