• Se Aalesund – Viking på Eurosport Player og Eurosport Norge tirsdag fra kl. 18.45!
Markuns Nakkims låneopphold i Viking nærmer seg slutten, og unggutten kan se tilbake på et innholdsrikt år for siddisene.
– Hele poenget med å gå på lån var å få en større rolle og være et sted hvor jeg i større grad kunne få jobben som forsvarssjef og være en sentral figur i laget. Det har jeg absolutt fått her, selv om det har vært litt turbulens underveis med utskiftninger og lignende, sier han til Eurosport.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
19. februar ble 22-åringen enig om å gå på lån fra Vålerenga ut sesongen. Det er en avgjørelse han ikke angrer på.
– Når du er 22 år og spiller stopper er det ikke alltid like lett å få de minuttene man vil. Du er enten på laget og spiller alt eller helt ute, stort sett. Viking er en stor klubb hvor man blir presset, så jeg kommer til å se på dette oppholdet med positive øyne. Jeg har utviklet meg med mye kamptrening, og det er viktig i den alderen jeg er i.

Gjort seg bemerket både på og utenfor banen

Også på privaten har han stortrivdes.
– Faren min bor jo i Stavanger, så det var jo en stor del av valget mitt for å komme hit. Så har vi i tillegg en ung og fin spillergruppe, og da er det lett å finne sammen.
Unggutten har gjort seg bemerket også utenfor banen i oljebyen. I mai stilte han og daværende lagkamerat Leo Østigård, som begge var ute med skade, seg sammen med Vikingfansen og heiet frem laget i hjemmekampen mot Notodden.
Så, etter det forsmedelige 0-3-tapet mot lokalrival Sandnes Ulf i august, la han ut en kronikk i Stavanger Aftenblad i forbindelse med den varslede supporterboikotten før den kommende hjemmekampen mot Levanger.
– Det har alltid vært ganske naturlig for meg å ta lederansvar. Sånn som det brevet, så følte jeg det var riktig tid og sted for å gjøre det – uavhengig av hvor man hører til. Det er kanskje vanskeligere for de som har stått oppi det i 10-15 år. Jeg har kanskje et annet perspektiv på det, sier Nakkim.
– Jeg har ikke personlig oppsøkt responsen som kom for å sjekke hvordan den var, men de meldingene jeg har fått har vært utelukkende positive, fortsetter han.

– Det er jo en cupfinale for oss

Nå ser midtstopperen frem mot en meget spennende sesongavslutning, som starter med toppkamp mot Aalesund.
– Det er jo en cupfinale for oss. Vi har jo satt oss i en litt dårligere situasjon enn det vi har ønsket og burde. Vi vet likevel at hvis vi har dagen, så kan vi kjøre over dem. Så vi drar opp dit for å vinne, og jeg tror det passer oss.
– Hvis det ender med opprykk, er det aktuelt å bli med i Viking videre?
– Hva skal jeg si...jeg forholder meg til at jeg har ett år igjen av kontrakten med VIF. Det er ingen hemmelighet at det er klubben «min» og at det alltid har vært en drøm å etablere seg der. Likevel har jeg hatt et utrolig godt år i Viking, og i fotballen skal man aldri si aldri.
Se Aalesund – Viking på Eurosport Player og Eurosport Norge tirsdag fra kl. 18.45!
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38