Onsdag ble det offisielt klart Ståle Steen Sæthre (25) bytter ut Nest-Sotra med Aalesund i OBOS-ligaen.
Midtstopperen var tirdag på plass på Color Line Stadion for å gjennomgå legesjekk og signere kontrakt, før han allerede onsdag var tilbake igjen i Bergen for en etterlengtet ferie.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
– Det har vært noen hektiske og interessante døgn, sier 25-åringen til Eurosport.no.
Han legger ikke skjul på at han er svært godt fornøyd med valget han nå har tatt.
– Det har vært en fin dialog med AaFK hele veien. Det var veldig enkelt å hoppe på det toget da den muligheten åpnet seg, sier han.

Målfarlig stopper

Sæthre har vært en svært viktig brikke for nyopprykkede Nest-Sotra denne sesongen. Bare Alexander Dang og Johnny Furdal har scoret flere mål for strilene fra Ågotnes denne sesongen. Den trenden håper Sæthre å fortsette på Color Line Stadion.
– Aalesund perfekt for alt jeg trenger nå. Både klubben og jeg vil opp og frem, og jeg skal gjøre det jeg kan for å bidra både offensivt og defensivt, sier han.
På Color Line Stadion kan bergenseren få selskap av en annen fra samme by. Jonas Grønner skal, som Eurosport.no meldte forrige uke, fortsatt være høyaktuell for en overgang til sunnmøringene.
Med Grønner på vei ut skal Brann på stopperjakt i sommer, og et navn som stod på blokken der, var Sæthres.
– Det kom noen andre på banen også på tampen der. Det er kjekt med interesse, og jeg vet at det var mange som har fulgt meg og vil fortsette med det også fremover, sier han, før han fortsetter:
– Aalesund var tydelig på at de hadde lyst på meg, mens Brann bare snuste på. Jeg vil ikke si at det var noe konkret der, sier han.

Brann var ikke aktuelt

Det eneste han hørte fra serielederne var en invitasjon til å vise seg frem på trening. Det fristet ikke for den 25 år gamle bergenseren.
– Det var ikke noe poeng. De har hatt lang tid til å bedømme meg allerede, så det var ikke aktuelt, sier han.
– Helhetlig vil jeg lykkes mer i AaFK. Jeg er i en alder der jeg skal ha spilletid, ikke sitte på benken for å holde den varm, fortsetter han, med henvisning til Branns solide midtstopperpar i Vito Wormgoor og Bismar Acosta.
Sæthre er imidlertid klar selv på at han ville markert seg om han fikk muligheten i Brann.
– Jeg mener jeg hadde utkonkonkurrert Acosta i Brann. De har Norges beste stopperpar, og det hadde vært tøff konkurranse, men det er nå min mening, sier han.

– Overbevist om at de vil holde seg

I Nest-Sotra forlater den ferske Aalesund-spilleren en klubb med begge beina involvert i nedrykkskamp. Selv om strilene fra Ågotnes mister en av sine viktigste spillere, mener Sæthre det er nok kvalitet i laget til å berge plassen.
– Nest-Sotra er en fantasisk klubb. Driver ekstemt bra og produserer spillere til større klubber. Jeg gir dem all mulig honnør og hyllest for å få meg frem, sier han.
– Det har vært en fantastisk garderobe å være i, og det er kjipt at de mister meg når de skal kjempe om å holde plassen, men jeg er overbevist om at de klarer seg, sier Sæthre.
Sæthre sier han tror OBOS-ligaens 11. beste lag kommer til å hente inn en erstatter for han, og kommer med en appell for sin tidligere klubb.
– Er du en ambisiøs midtstopper som vil opp og frem, så er Nest-Sotra den perfekte klubben for deg. De har den perfekte treneren i Steffen Landro og den perfekte kapteinen i Bjarte Haugsdal. De har masse talent. Nest-Sotra spiller i OBOS-ligaen, også i 2019, slår han fast.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58