Aalesund med snuoperasjon i sluttminuttene

Publisert 16/09/2018 klokken 23:29 GMT+2

Aalesund holdt grep om tabelltoppen i 1.-divisjon etter en sen snuoperasjon hjemme mot Kongsvinger, mens Mjøndalen klatret opp til direkte opprykk.

Sondre Brunstad Fet

Nysigneringen Dongwan Gang sendte Kongsvinger i ledelsen med et frispark fra øverste hylle. Sørkoreaneren skrudde ballen i krysset fra 25 meter i sin første kamp fra start.
Vertene jaget utligning og fikk lønn for strevet fem minutter før full tid da Torbjørn Agdestein headet inn headingen til Nikola Tkalcic.
Snuoperasjonen var komplett da keeperdebutant Arnold Origi ikke klarte å dytte unna et relativt svakt skudd fra Sondre Brunstad Fet. Det brydde tangotrøyene seg lite om, og vertene kunne juble for tre viktige poeng etter en svak forestilling på eget kunstgress.
Se høydepunktene fra Aalesund - Kongsvinger her (saken fortsetter under videoen):

Aalesund avgjorde på overtid og unngikk sjokkresultat

Mjøndalen på opprykksplass

Med 2-0-seier borte mot Tromsdalen er Mjøndalen på direkte opprykksplass med tre poeng opp til Aalesund. Mathias Fredriksen ble dagens mann på TUIL Arena med to nettkjenninger og befestet bruntrøyenes posisjon som ligaens beste bortelag.
Like sterkt gikk det ikke for Sogndal som røk på sitt tredje strake hjemmetap. Lars Jørgen Salvelsen ble matchvinner for Ull/Kisa med sin 2-1-scoring kvarteret før slutt mot spillets gang.
Sogningene kom best i gang etter et langskudd fra Akeem Latifu. Skuddet gikk rett på gjestenes sisteskanse Stefan Hagerup som ikke klarte å bokse det unna. Da smakte det nok ekstra godt for Hagerup at Nikolas Walstad startet snuoperasjonen for gultrøyene i en sterk borteseier.
Se høydepunktene fra Tronsdalen - Mjøndalen her (saken fortsetter under videoen):

Fredriksen-dobbel fikset tre nye Mjøndalen-poeng

Nok en Strømmen-seier

Nedrykkstruede Strømmen har virkelig begynt å ta seg sammen den siste tiden. Hjemme mot HamKam tok akershusingene sin tredje strake seier. Ivar Rønning hamret inn ledelsen for gjestene, men Alexander Ruud Tveter og tomålsscorer Moses Ebiye sørget før Strømmen-seier. Ole Erik Midtskogen reduserte på overtid, men det holdt ikke for hedmarkingene.
Florø tapte 1-3 hjemme mot Sandnes Ulf og har nå sju poeng opp til Strømmen. Bjørnar Holmvik, Erixon Danso og et selvmål fra Luc Jeggo sikret tre poeng for sandesgaukene, mens Patrik Johannessen var sikker for vertene fra straffemerket.
Se høydepunktene fra Strømmen - HamKam her (saken fortsetter under videoen):

Strømmen tok steg mot trygg grunn etter tredje strake seier

Tynt håp for Levanger

Tabelljumbo Levanger er på tynn is etter at Nest-Sotra vant 1-0. Alexander Dang ble matchvinner da han var våken på en keeperretur etter 22 minutter.
Levanger hadde likevel mulighet til å utligne to minutter senere. Dommer Bjørn Hansen pekte på straffemerket etter holding i feltet og etter en samtale med assistentdommer fikk Erlend Hellevik Larsen se det røde kortet. Likevel reddet Egil Selvik den svake straffen til Robert Stene. Tross spill mot ti mann klarte ikke trønderne å sikre seg viktige poeng i bunnstriden.
Åsane tok en fortjent 2-0-seier hjemme mot Jerv i bergensregnet. Michael Ogungbaro fikk en enkel jobb med å sette 1-0 da Øystein Øvretveit hadde zalo på hanskene på en corner. August Selnes utnyttet en svak Øvretveit-retur og fastsatte sluttresultatet ni minutter før pause.
Notodden og Viking avslutter den 23. serierunden tirsdag kveld. Med seier kan Viking ta tilbake 2.-plassen på tabellen.