Kun syltynn teori kan hindre Bodø/Glimt fra et opprykk til Eliteserien. Faktisk er den så syltynn at selv trener Aasmund Bjørkan innrømmet etter 5-2-seieren over Ull/Kisa at man kom til å klare det.
Kristian Fardal Opseth skal ha mye av æren for at opprykket er i boks med hele fem runder igjen. Glimt-spissen har scoret 22 mål på 23 kamper fra start. Det gjør at han er i en helt egen klasse i årets OBOS-liga når det kommer til scoringer. Nestemann på listen er Kent Håvard Eriksen, men Sandnes Ulf-spissen har syv scoringer opp.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Historisk sett er det likevel spisser som kan måle seg med Bodø/Glimts 27-åring.
Les også: Startet sin første kamp på 14 måneder

Mener rekorden er innen rekkevidde

Fra og med 1997, da det ble én avdeling i divisjonen, er Daniel Nannskog den som har scoret flest mål i løpet av en sesong. Den tidligere Stabæk-spilleren endte på 27 mål i 2005.
– Det er innen rekkevidde, jeg vil si det, sier Opseth til Eurosport.no.
Den tidligere Sogndal-spilleren trenger fem mål til for å slå Nannskog. Det vil si at ett mål i snitt per kamp ut sesongen vil gjøre at han setter en utrolig rekord.
En annen svenske, Pontus Engblom, er den som har vært nærmest å tangere rekorden. Strømsgodsets mann noterte seg for 26 mål i fjor da han var Sandnes Ulf-spiller.

Spesiell taktikk for å slå Nannskog

Opseth er klar på hvordan han eventuelt har muligheten til å bli den mestscorende spilleren i 1. divisjon på én sesong. Planen er at han rett og slett ikke vil fokusere på det.
– Jeg har en tendens til å score mer mål hvis jeg ikke tenker på at jeg skal score mål. Jeg får bare ta det som det kommer, men det hadde uten tvil vært ekstremt kjekt.
Ikke overraskende smilte han stort etter seieren mot Ull/Kisa, men nektet å slå i bordet med at Glimt hadde rykket opp. Derfor lover han heller ikke at han tar rekorden.
– Jeg får ta en kamp om gangen. Kanskje det blir opprykk også, ler han.

Eurosport-ekspert tror det er mulig

Fotballekspert Roger Risholt er begeistret over spissens prestasjoner i Glimt-trøya denne sesongen.
– Han har vært helt fantastisk og scorer mål på bestilling. Det var de avhengige av, men jeg tror ikke de var forberedt på at han skulle score så mye, sier Risholt.
– Det er ikke bare det at han scorer mål, men han er god i spillet til Glimt. I oppspillsfasen binder han opp stopperne og skaper rom. Det gjør de andre spillerne gode. Han er veldig god i åpent spill.
Tre hjemmekamper i form av Florø, Levanger og Åsane venter for Opseth og co. Det gjør at oppgaven på ingen måte er umulig, mener Eurosports ekspert.
– Det er kjempemuligheter når ketchupflasken først åpner for Glimt, da renner det inn. Han lukter målene uansett hvem han møter og har fått masse selvtillit. Det han har levert i år er topp kvalitet, fastslår Risholt.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55