Markus Nakkim og Leo Østigård har ikke vært i Viking mer enn noen få måneder, men virker allerede å ha funnet seg godt til rette i Stavanger-klubben.
Det beviste de virkelig under søndagens toppkamp mot Notodden. Ungguttene hadde vært klubbens faste midtstopperpar i sesongstarten, men måtte begge stå over kampen med skade.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
13 TIMER SIDEN
Da bestemte de seg for å følge kampen på sin helt egen måte. I stedet for å sitte stille og rolig på tribunen og følge sine lagkamerater, tok duoen ansvar og styrte virkelig showet blant klubbens supportere, Vikinghordene.
Se Nakkim og Østigård lede an Vikinghordene her (video med tillatelse fra Facebook-siden «Oss Mot Resten Av Verden»):
– Det var en idé jeg fikk når vi ikke var i troppen. Og Leo, som jo er en fyr ikke ulik meg selv, hadde lyst å være med. Det er viktig å gi tilbake, sier Nakkim til Eurosport.no.
Sammen dro de igang flere sanger og skapte god kok blant de fremmøtte.
– Vi har ikke vært i klubben så lenge, men har klart å plukke opp en del supportersanger likevel. Så lærte vi også mye nytt i løpet av de 90 minuttene vi stod der. Det var veldig gøy, sier Nakkim.

Tett forhold til supporterne

21-åringen har allerede har fått et tett forhold til Hordene.
– Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg har følt meg veldig velkommen og satt pris på fra dag én. Det er stort sett ekstremt bra trykk på både borte- og hjemmekamper.
– For å gjøre noe sånt er ganske spesielt for to som er innleide og har vært i klubben bare noen få måneder? Dere må ha fått tette bånd til klubben veldig fort?
– Ja, det er helt klart. Det er ikke hvem som helst man gjør noe sånt med. Det går begge veier. De er der og støtter oss, og det er en fin kobling mellom både oss i spillergruppa og til supporterne. I tillegg passer typer som jeg og Leo inn blant Hordene.
– Hva er det som gjør at du og Leo passer inn?
– Fotball handler om lidenskap, om å vise glede. Der er vi veldig like. Det faller naturlig for meg når jeg spiller fotball og er involvert rundt et lag. Det er få andre supportere som viser følelser i den grad Viking-fansen gjør. Jeg har også erfart mye av det samme i Vålerenga. Det gjør det ekstremt mye mer morsomt for typer som meg og Leo.

Hyllet på sosiale medier

De to ungguttene har fått mye positiv tilbakemelding fra både folk i og rundt klubben i etterkant av «stuntet».
– Jeg er litt varsom med hva jeg leser på sosiale medier, men responsen som har kommet har vært utelukkende positiv. Så det er jo veldig gøy, sier Nakkim.

– Et av de bedre miljøene jeg har vært borti

Nå er både han og stopperkollega Østigård friskmeldte og klare til å hjelpe laget videre til det som forhåpentligvis ender med en retur til Eliteserien. Nakkim skryter av hvordan klubben og byen har håndtert tiden etter fjorårets nedrykk.
– Først og fremst kjennes det ut som at det har vært en samling i bånn i hele byen. Det gir mye positiv energi. Det har kommet inn mange nye fjes, og jeg føler vi er en veldig sammensveiset gjeng både på og utenfor banen.
Og legger til:
– Det er en overgang å gå ett nivå ned, men det har vært veldig positiv stemning både i og rundt klubben. Det er et av de bedre miljøene jeg har vært borti – noe som er ekstremt viktig når man skal kjempe seg tilbake i Eliteserien.
Men 21-åringen er tydelig på at fokuset foreløpig kun ligger på Levanger-kampen.
– Fokuset er utelukkende på neste match, det har alle lært seg nå. Sandnes Ulf på 16. mai henger naturligvis høyt, men Levanger er et potensielt bananskall før det. Det er ingen hemmelighet at vi har ambisjoner om å rykke opp – men til nå har vi vært flinke på å ta én ting om gangen.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 KLOKKEN 19:52
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 KLOKKEN 17:16