Nest-Sotra Viking 5-0:
Bjarne Berntsens menn skulle reise kjerringa etter tre strake serietap da de gjestet nyopprykkede Nest-Sotra.
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 KLOKKEN 19:52
Men på Ågotnes ble siddisene sendt hjem som slakt. Allerede etter de første 45 stod det 4-0 (!) til hjemmelaget.
Viking-treneren var ikke nådig mot sine egne.
– Vi må bare legge oss totalt flate. Det var en flau opptreden, og et forsvarsspill som ikke ligner noen ting. Det var helt grusomt, sa Berntsen til Eurosport.
Se intervjuet med Viking-sjefen her (saken fortsetter under):
Men selv om forsvarsspillet bedret seg etter hvilen, var gjestene aldri i nærheten av å skape ny spenning i kampen. I stedet sørget Andreas Rødsand for å fullføre ydmykelsen med sin 5-0-scoring like før slutt.
– Dette må være kanskje den største dagen i klubbens historie, sa en smørblid Nest-Sotra-trener Steffen Landro etter kampen.

Dette bekymrer Berntsen mest

– Helheten er skremmende. Det er forferdelig mye å rette på, spesielt med tanke på det defensive. Det er jo også et tegn at de klarer å score også i andre omgang, sa Berntsen til Eurosport etter kampslutt.
– Hva er det som bekymrer deg mest?
– Først av alt ser det ikke ut som vi tåler å slippe inn mål. Spillerne begynner å fraskrive ansvar og kjefte på hverandre. Det er akkurat en måned siden vi sprudlet og vant 5-2 mot Sandnes Ulf. Etter det har det vært veldig dårlig. Nå må vi mobilisere frem mot Florø onsdag.
Men selv med 0-5 i bagasjen har ikke Berntsen vurdert sin egen stilling.
– Nei, jeg er så glad i Viking at vi skal få det på sporet igjen. Men det svir selvfølgelig kolossalt.
– Men du er ikke med på at det begynner å brenne under beina på deg?
– Det er det aldri jeg som kan svare for uansett. Jeg skal bare sørge for at folk får se et helt annet Viking-lag onsdag, avsluttet Berntsen.
– Det er ikke så mye å si. Det er fryktelig dårlig. Det er elendig. Det er alt. Det er bare å beklage alle som følger oss – alle supportere og hele Stavanger. Vi må bare legge oss flate og beklage. Nå må vi vise oss fra en helt annen side mot Florø, la midtstopper Leo Østigård til.

– Det er jo en ball Austbø skal holde

Vikings mareritt-kveld startet allerede etter fem minutter.
Et innlegg traff Viking-keeper Iven Austbø, som ikke klarte å holde ballen. Alexander Dang plukket den opp og traff stanga før Eirik Nesset Stephensen satte returen i mål.
– Det er jo en ball Austbø skal holde, iallefall ikke slippe ut igjen, påpekte Eurosport-kommentator Arve Fuglum.
Dermed havnet sisteskansen på ny i fokus med negativt fortegn. Austbø hadde også en svak involvering da han slapp inn kampens eneste mål i 0-1-tapet mot Sogndal forrige helg.

Effektivt hjemmelag

Og vondt skulle bli til verre for Stavanger-laget. Selv om de i store deler av de første 45 var det førende laget, viste Nest-Sotra effektivitet ut av en annen verden.
Jonny Furdal hamret inn 2-0 etter halvtimen, før Sondre Liseth fikk gå og gå før han smalt inn hjemmelagets tredje i duell med ikke mindre enn tre Viking-forsvarere.
Ståle Sæthre rundet av ydmykelsen like før pause da han hamret en Austbø-retur i nettaket.
Viking klarte aldri å svare etter pause, og like før slutt sørget Andreas Rødsand for at det endte med en kruttsterk 5-0-seier til Nest-Sotra.
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 KLOKKEN 17:16
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01