Rosenborgs Julian Faye Lund er for tiden utlånt til OBOS-laget Levanger. Der fikk 18-åringen en invitasjon til å bli med G18-gutta til turneringen Lisbon International i perioden 9.- 19. juni.
Det tilbudet velger han å vrake. Årsak? Han foretrekker å spille kamper i OBOS-ligaen.
– Siden kampene går utenom «internasjonal dato» har klubben, Levanger, rett til å bestemme om han drar eller ikke. De opplevde at de hadde behov for han, så det har vi full forståelse for, forklarer G18-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Likevel er det mange klubber som sender spillerne, men i dette tilfellet tror «Paco» det var litt spesielt siden det var en keeper og at Levanger er med i opprykkskampen. Det bekrefter klubben også spilleren selv.

– Ikke for å trekke seg vekk fra landslaget

– Jeg kom til Levanger for å spille i OBOS-ligaen fordi det er en bra arena for min del. Nå som jeg endelig har fått tillit som førstekeeper er jeg ikke villig til å ofre den for en treningsturnering. Det er vel egentlig hele greia. Mitt utbytte av to OBOS-kamper er større enn å spille en til to landskamper, sier han til Eurosport.no.
– For mange er det en drøm å spille på landslaget. Skjønner du at valget kan virke litt rart?
– Det kan virke overlegent, det skjønner jeg. Det er ikke vanlig å gjøre det, så jeg ser at folk kan tenke sånn, sier han, men viser til at landskampene spilles utenfor «internasjonal dato» noe som får betydning for klubbenes valgmuligheter.
– Det er ikke et valg for å trekke seg vekk fra landslaget, men jeg trekker meg til side for å opprettholde en matcharena jeg har, for å spille sterkere til neste samling.
Det var Innherred som omtalte saken først.
I utgangspunktet skal han tilbake til Rosenborg 21. juli, men klubbene vil trolig i samtaler før den tid. Det langsiktige målet til den talentfulle 18-åringen er uansett klart.
– Målet er å bli førstekeeper i Rosenborg. Uten tvil. Det vil jeg uansett hvilken vei jeg må ta. Det kan ta to-tre eller fem-seks år, men jeg har bestemt meg for at det skal skje, sier han.

Kan velge mellom 30 og 40 spillere

Hundrevis av mil lenger sør har landslagstrener Johansen har akkurat gått av flyet og sitter på bussen i Portugal når han snakker med Eurosport.no. Ifølge treneren kunne man trolig ha fylt opp en hel buss med norske talenter.
– Det er stor konkurranse i kullet. Det er en krevende jobb å plukke ut tropp og lag. Vi har rundt 30 til 40 stykker som fighter om plassene, sier han.
Norge spiller åpningskamp mot Portugal på onsdag. Deretter venter kamper mot USA og Japan senere i uken.
– Det er litt som å være med i VM. Det gir litt den følelsen fordi vi møter tre lag fra ulike kontinenter. Det er spennende motstandere, forteller han.
– Vi har ambisjoner om å ta ett og tre poeng i kampene vi stiller opp i. Folk er i god form og har spilt mye kamper i mai. Det har vært mye intensitet og tilstedeværelse på trening, sier Johansen.
Levanger ligger på en 6. plass etter å ha vunnet de fire siste kampene i OBOS-ligaen. Faye Lund har holdt nullen i de tre siste kampene. Neste kamp er hjemme mot Start på søndag fra 18.00.
Skaffdeg tilgang: Se alt fra OBOS-ligaen på Eurosport Player
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12