Fredag kom beskjed om at Start sparker trener Steinar Pedersen midt i jakten på opprykk til Eliteserien.
Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt ble overrasket over avgjørelsen om å kvitte seg med treneren fem kamper før slutt. Mick Priest leder laget mot Strømmen søndag.
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40

– En begrunnelse som er tatt ut fra én manns hode

Pedersen selv synes det hele er en trist dag for ham personlig. Treneren er ikke enig i begrunnelsen fra den nyansatte sportssjefen Tor-Kristian Karlsen.
– Det er ikke å legge skjul på at følelsene for Start som klubb er sterke. Jeg bryr meg veldig om spillergruppen. Trenerteamet og støtteapparatet har jobbet knallhardt i tøffe tider for Start som klubb. Vi ligger der vi ligger i dag på grunn av en vanvittig jobb som er lagt i potten. Da er det å få den beskjeden med den begrunnelsen tungt. Det er en begrunnelse som er tatt ut fra én manns hode. Det er hans vurderinger etter noen uker, treninger og kamper. Å få beskjeden på dette tidspunktet gjør det ikke noe bedre, sier Pedersen til Eurosport.no.
– Jeg er uenig i både beskrivelen av det og vurderingen av det. Så kan man bare spekulere i hvor lenge det har pågått og hvor mye som har vært planlagt på forhånd, fortsetter Pedersen.
– Hvordan synes du klubben har håndtert situasjonen?
– Klubben er rederlig. Når de først har bestemt seg for at det blir sånn så har jeg hatt god dialog med Even (Brandsdal journ.merk.). Jeg har et tett og nært forhold til ham og vi har jobbet tett sammen siden jeg ble ansatt i klubben. Den prosessen var ryddig, svarer Pedersen.

– Så tar det plutselig en sving og sier stopp

At han ikke får lede laget ut sesongen og til et eventuelt opprykk er han ikke fornøyd med. Selv har han god samvittighet for den jobben han har gjort for Start både med eget team og spillergruppen.
– Det er selvfølgelig tungt ikke å få være med å avslutte det vi startet på. Vi har jobbet knallhardt og målrettet gjennom sesongen, staket ut en kurs og har en retning. Så tar det plutselig en sving og sier stopp, forklarer Pedersen.
– Påvirker dette dine ambisjoner for fremtiden?
– Jeg har ikke akkurat lagt fremtidsplanene i dag, men jeg vil fortsette å jobbe med fotball. Jeg er nysgjerrig innenfor faget om det så er utvikling av spillere eller lag. Jeg ser for meg et langt fotballiv. Det er krevende til tider, men artig.

Uviss fremtid for flere i Start

Erik Ruthford Pedersen er far til den sparkede treneren, tidligere spiller i Start og mångeårig keepertrener i klubben. I tillegg er den gamle keeperen æresmedlem i klubben. Pedersen informerte både faren og assistenttrener Andreas Jensen om beslutningen.
– Andreas fikk beskjed av meg tidlig. Han var veldig overrasket. Han har vært tett på meg. Det er en person som Start bør fortsette å bruke kompetansen til. Erik er en hedersmann som bør behandles med respekt, sier Pedersen.
Fremtiden til både Ruthford Pedersen og Jensen er uviss.
– Inntil videre har Erik Ruthford Pedersen og Andreas Jensen (ass) fått noen dager fri, og så holder vi en løpende dialog med dem, sier Start-direktør Even Brandsdal.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26