Endre Kupen har sammen med Florø tatt OBOS-ligaen med storm. Det gjør at det faktisk lukter Eliteserien av laget fra Norges vestligste by når det er spilt over to tredjedeler av sesongen. I øyeblikket ligger klubben på 5. plass, noe som i praksis vil bety at de kan ende opp med playoff.
I sommer tok de også en viktig beslutning rundt lagets toppscorer: Han skulle ikke selges.
OBOS-ligaen
Aalesund klar for Eliteserien – på stø kurs mot poengrekord
20/10/2019 PÅ 17:50
Start la inn et bud som skal ha vært på rundt en million kroner for spilleren som har blitt omtalt som den mest effektive i norsk fotball, men Terje Rognsø og co. takket nei.
– Jeg kan bekrefte at vi har fått et bud fra Start, jeg vil ikke si hvor høyt. Vi ønsker mer for han. Det var ikke høyt nok, sier Florø-treneren til Eurosport.no.
– Det må passe for både klubb og spiller. Budet kom så sent at vi ikke fikk hentet inn noen erstatter. Han har bare godt av å utvikle seg i Florø slik at vi kan selge han senere,​ sier Rognsø.

Roses av Risholt

En meget god avgjørelse, mener Eurosports ekspert på OBOS-ligaen.
– Det var helt riktig av Florø å vente. De kunne fått en kjempegevinst i sommer, men det er riktig å holde han, mener fotballekspert Roger Risholt.
– Han spilte i 4. divisjon for en stund siden, og nå har det blitt veldig mye blest rundt han. Det er greit å være lenger enn ett et halvt år i OBOS-ligaen før han fyker av gårde. Hvis han fortsetter sånn i høst, kan det være Eliteserien eller til og med utlandet som er neste stopp, sier Risholt.

– Det er helt sykt

Florø-spillerens 13 scoringer gjør at kun Bodø/Glimts Kristian Fardal Opseth har scoret mer med sine 18 mål. Kupens prestasjon blir ikke mindre imponerende med tanke på at han kun har startet 13 kamper og fullført ti.
– Folk er veldig opptatt av statistikk. Ett mål i snitt er helt sykt. Folk legger merke til det. Det er fine mål han scorer. Det er ikke bare fra fem meter og inn, men han kliner ballen inn fra både 12 og 20 meter, og avslutter i steget. En fantastisk avslutter, roser Risholt.
Tidligere i sommer signerte nordfjordringen en kontrakt som binder han ut sesongen 2021.
(saken fortsetter under)

Se Kupens «Messi-raid» mot Mjøndalen

Tror utenlandske klubber kan betale millioner

OBOS-liga-eksperten tror klubber utenfor Norge får med seg hva 27-åringen uttretter på fotballen. Risholt nevner land som Sverige, Danmark, Belgia og Nederland som potensielle fremtidige stoppesteder for Florøs nummer ni. Det gjør at han tror klubben vil få enda mer for et eventuelt salg i vinter enn hva de ville fått i sommer.
– Jeg tror på et sted mellom to og tre millioner kroner, anslår Risholt.
Kupens direkte spillestil har plaget forsvarsspillere i hele år i OBOS-ligaen. Spesielt Mjøndalen fikk gjennomgå da den kvikke angriperen scoret fire mål på en omgang.
Risholt drar en parallell til fjorårets toppscorer i OBOS-ligaen, Pontus Engblom, men peker på at de har to helt forskjellige utgangspunkt: Engblom endte med 26 mål for et Sandnes Ulf-lag som var ventet å kjempe i toppen av OBOS-ligaen, mens Kupen spiller for et lag med ambisjoner om å unngå nedrykk. Engblom ble senere solgt til Strømsgodset.
– Det er ingen tvil om at Kupen har sinnssyke egenskaper. Engblom spilte for et topplag, men Kupen spiller for et som er nyopprykket. Alle vil ha en spiss som scorer mål, og det er de som koster penger.
Florøs neste kamp i OBOS-ligaen er hjemme mot Tromsdalen. Den kampen kan du se på Eurosport Player i dag fra 17.55.
OBOS-ligaen
Senket tabelljumboen med råfrekk frisparkvariant
06/06/2019 PÅ 17:54
OBOS-ligaen
Reisebyråvirksomhet fra daglig leder reddet OBOS-kamp
26/04/2019 PÅ 13:13