Tirsdag er det duket for et ordentlig toppoppgjør i OBOS-ligaen når hardtsatsende Start tar imot serieleder Bodø/Glimt.
Det er to lag som knapt taper fotballkamper som møtes på Sparebanken Sør Arena.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Bodøværingene reiser til det glade sørland uten å ha opplevd følelsen av nederlag siden Ranheim ble for sterke 4. juni.
Start har også gått elleve strake kamper uten tap, men i overkant mange uavgjortresultater har gjort at Sandnes Ulf og Ranheim fortsatt har heng på sørlendingene.
Det som kanskje er enda mer imponerende, er at Aasmund Bjørkans mannskap ikke har sluppet inn et eneste mål siden juli. Det førte naturligvis til at Eurosports august-kåring var preget av svært mange innslag fra Aspmyra.
Men nå venter OBOS-ligaens heteste angrepsspiller i Steffen Lie Skålevik. Den utleide Brann-spilleren har vært en umiddelbar suksess på Sparebanken Sør Arena, og står med fire scoringer på sine tre første kamper.
– Det er den duellen jeg gleder meg meg til. Start scorer stort sett hver kamp, og Skålevik har vært «on fire». Men nå skal han få bryne seg på Martin Bjørnbak og Marius Lode som har vært ligaens beste stopperpar, sier Eurosports fotballekspert Roger Risholt.
Glimt leder serien med åtte poeng når åtte kamper gjenstår, og har hele elleve poeng ned til Ulf på kvalikplass, med en kamp mindre spilt. Det betyr at en seier tirsdag langt på vei sikrer førseplassen i OBOS-ligaen, med mindre alt skulle gå rablende galt på Aspmyra i sesonginnledningen. For Starts del ligger det på mange måter en liten matchball i luften tirsdag kveld.
– Glimt er klare for Eliteserien, det må vi bare konstantere. De driter seg ikke ut. Start på sin side vil med seier i dag ha seks poeng ned til Sandnes Ulf og Ranheim som begge avga poeng i helgen. Start har vært i god form i det siste, og har nesten samme rekke som Bodø/Glimt. For Starts del er dette helt klart en liten matchball, sier Risholt.
– Jeg håper bare ikke kampen vil være preg av at uavgjort også er et bra resultat for begge lag, at det ikke er to feige lag som møtes. Jeg håper de tør å angripe og at det ikke blir for resultatpreget, fortsetter han.
I tillegg til Skålevik, har hardtsatsende Start hentet inn navn som Kristján Flóki Finnbogason, Adnan Hadzic, Conor O'Brien og Damion Lowe i sommer. Risholt ser konturene av et Start-lag som virkelig begynner å ta form.
– Nykommerne til Start blir bare bedre og bedre. I tillegg til Skålevik har Kristján Flóki Finnbogason og Kristján Flóki Finnbogason sett veldig positive ut. Når man henter inn flere nye navn, så kan det ofte ta litt tid før man får de til å fungere, men det virker som Steinar Pedersen har fått god sving på sakene, sier Risholt.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55