31-åringen, som står med 39 mål på 95 kamper for Kongsvinger siden han ankom høsten 2014, har blitt enig med klubben om å avslutte kontrakten ett år før den egentlig går ut.
Det melder KIL selv på sine hjemmesider.
Bildet i saken er hentet fra kil.no
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
– Grunnen til at jeg og KIL ble enige om dette er på grunn av at jeg skal satse mer sivilt. Det er også fordi hjemklubben min trenger hjelp, og det passet seg nå. Jeg satser mer på arbeid og prioriterer en utdanning og en plattform for senere i livet, sier Moldskred.
Hjemklubben er Os, som i 2017-sesongen rykket ned til fjerdedivisjon. Dermed forsvinner en av OBOS-klubbens største publikumsfavoritter etter tre og et halvt år.
– Jeg har vært med på en fantastisk reise i KIL med blant annet opprykk til 1. divisjon. Opprykket er greit nok, men det var noe helt spesielt. Det var noe ekstra å rykke opp med KIL på grunn av spillergruppen, støtteapparatet og organisasjonen. Det var fantastisk.
Kongsvinger tok seg til cupfinalen i 2016, men Moldskred fikk ikke muligheten til å bidra på grunn av skade. I stedet bidro han med en egenkomponert cupfinalesang (saken fortsetter under):
Sangen ble en umiddelbar hit, og har blitt sett nærmere 100 000 ganger i sosiale medier.
– Jeg kunne ikke bidra under cupfinalen med annet enn å backe opp folk og de tingene. Tenkte jeg i hvert fall skulle bidra på andre måter. Da lagde jeg den sangen og den gikk over all forventning. Det var fantastisk gøy å være med på, sier 31-åringen.
På spørsmål om hva han husker best fra karrieren på Gjemselund, svarer Moldskred følgende:
– Det er egentlig de to årene med opptur og sammen med en unik spillergruppe. Hele KIL er egentlig et stort minne med mange små øyeblikk. Jeg har som sagt opplevd mer enn jeg noen gang kunne drømt om.
Nå er det altså tid for å trappe ned. Spissen er takknemlig for tiden i Kongsvinger.
– Jeg har lyst til å si tusen takk til spillergruppen, trenere og ledere. Alle som har støttet meg opp gjennom. Det har vært en fantastisk tid. Og takk til supportere som har støttet meg hele veien. Jeg har synes det har vært koselig å være en av spillerne de har satt stor pris på.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43