Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernekeeperen vender tilbake til hjemlandet

Eirik Fure

Oppdatert 09/01/2018 klokken 17:03 GMT+1

Mjøndalen bekrefter at de må klare seg uten Sosha Makani denne våren. Den iranske landslagskeeperen leies ut til Sanat Naft Abadan.

Sosha Makani

Foto: Scanpix

Mjøndalen skriver tirsdag ettermiddag at de har blitt enige med den iranske toppserieklubben Sanat Naft Abadan om en leieavtale for vårsesongen.
Avtalen skjer etter at keeperen ønsker å prøve seg et annet sted for å ha bedre kort på hånden med tanke på VM-troppen.
– Vi tror opphold i Sanat Naft Abadan øker Makanis sjanser for VM-spill. Vi har også forståelse for at Makani ønsker dette, og derfor fant vi ut at dette er den beste løsningen nå, sier sportssjef Kenneth Karlsen til klubbens hjemmeside.
Sisteskansen var strålende for Mjøndalen på høstsesongen, og ble på mange måter et symbol på oppturen da han holdt nullen i åtte av de siste tolv seriekampene.
Det er ikke bare MIF-supporterne som er begeistret over keeperen. Iraneren har en halv million følgere på Instagram, og er en stor stjerne i hjemlandet.
I fjor vår var han utlånt til Buskerud-rival Strømsgodset.

Ikke sikkert han vender tilbake

Karlsen er klar på at keeperen kan ha spilt sin siste kamp for Mjøndalen.
– Isolert sett skulle vi gjerne hatt Makani hos oss denne våren, men sjansene for å komme med til VM ved å være i MIF uten å spille tellende kamper i vinter er nok minimal. Vi må også ta høyde for at Makani kan bli borte til sommeren uansett utleie eller ikke, sier Karlsen.
Makani har fortsatt 1,5 år igjen av avtalen med Mjøndalen og skal etter avtalen returnere til OBOS-ligaen 10. juli 2018.
Da Eurosports fotballekspert Roger Risholt listet opp hvilke spillere han mente Eliteserie-klubbene ikke kunne unngå å signere, trakk han frem Makani.
– Han har spredd trygghet over hele linjen etter at han kom til Mjøndalen, og lukter på landslagsplass hos Iran. Han må ha en utrolig dårlig agent siden han spiller i OBOS-ligaen, sa Risholt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame