Med tre Agder-lag i OBOS-ligaen kan lokaloppgjør kjapt bli en vane på det blide Sørland. Tirsdag kveld er det duket for første utgave av derbyet Start - Arendal i seriesammenheng, og Start-trener Steinar Pedersen gleder seg stort til kamp.
– Vi vet at disse lokaloppgjørene lever sitt eget liv. For oss handler det om å komme oss opp på vårt beste nivå, da er vi bedre enn Arendal, sier Pedersen til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
For Start trenger en seier i kveld for å holde følge i toppen av tabellen. På de siste fem kampene har det bare blitt fire poeng på sørlendingene (1-1-3), etter at de gule og svarte tok 19 poeng på sine første åtte kamper (6-1-1).
– Vi har ikke prestert bra nok de siste fem kampene, og har tapt noen jevne kamper på tampen som gjør at vi sitter igjen med litt for få poeng den siste perioden. Det vil vi rette opp i! Vi må slippe opp håndbrekket og kjøre mer på, spille med litt mer risiko, by på de ferdighetene vi har og slippe oss løs. Vi hadde en periode der vi så bra ut og vant kamper og fikk en god "go" i gruppa. Vi ønsker oss tilbake dit, sier Pedersen.
(saken fortsetter under videovinduet)

Høydepunkter: Levanger - Start

Da passer det kanskje bra å møte Arendal, som ligger sist i OBOS-ligaen med ni poeng på 14 kamper. Austegdene har imidlertid skiftet ut trener Knut Tørum med Mattias Andersson - som var assistenttrener i nettopp Start senest i fjor.
– Arendal har strevd resultatmessig, men har jo fått inn en ny trener som vi kjenner godt i Mattias Andersson. Han er nok heltent og gira før det som skal skje i kveld. Våre analyser viser at Arendal har en del gode spillere offensivt, men har jo selvsagt også noen svakheter som vi ønsker å utnytte, sier Pedersen.
Mandag ble det for øvrig kjent at Start kvitter seg med den tidligere Premier League-profilen Nigel Reo-Coker (33) etter bare to måneder, fordi han ikke klarte å tilpasse seg nivået i OBOS-ligaen.
– Det var en lett avgjørelse, de sportslige prestasjonene ble ikke gode nok. Vi fikk ham ikke opp på det nivået vi håpte, men var klar over risikoen vi tok da vi hentet ham, forteller den tidligere Borussia Dortmund-spilleren.
Det klaffet kanskje ikke helt for Start på overgangsvinduet i vinter, men med nye investorer ombord kan det komme nye fjes inn når vinduet åpner igjen 21. juli.
– Vi får se hva vi får gjort i sommer, det er et pågående arbeid. Vi kartlegger behov og prioriteringer nå, sider Pedersen, som opplever en ny optimisme rundt klubben i hans hjerte.
– Det oppleves som veldig positivt at disse investorene har troa på at Start skal løftes og at de vil skape et engasjement. Klubben har vært gjennom noen tøffe år, og både klubb og supportere er sultefora på langvarig positive opplevelser. Nå får vi mulighet til å bygge mannskap og klubb langsiktig, og det skaper naturligvis en positiv optimisme, avslutter Start-treneren.
Lokaloppgjøret mellom Start og Arendal ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge fra kl. 18.30 i kveld.

Høydepunkter: Arendal - Bodø/Glimt

OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12