Starts nysigneringer fortsetter målshowet i OBOS-ligaen

Stian Thelen

Oppdatert 12/09/2017 klokken 21:42 GMT+2

Steffen Lie Skålevik og Kristjan Floki Finnbogason scoret hvert sitt mål mot Bodø/Glimt, men Start måtte nøye seg med ett poeng i toppkampen.

Skåleviks

Steffen Lie Skålevik fortsetter å bøtte inn mål for Start i OBOS-ligaen. Spissen ble hentet til Sørlandet på lån fra Brann og i toppkampen mot Bodø/Glimt scoret han sitt femte mål i Start-drakten etter overgangen på fire kamper.
– Det er en fantastisk scoring. Det er et veggspill der med og han curler den i lengste. Det er nydelig gjort av Skålevik. Han er rolig og fin i avslutningsøyeblikket der. Han bruker ikke mye kraft og setter ballen opp i hjørnet der. En meget fin scoring, sa Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt.
Saken fortsetter under videoen:

Sjekk denne nydelig perlescoringen fra Bjørnbak

– To skudd. To mål

Glimt snudde kampen etter to praktscoringer av Martin Bjørnbak og Kristian Fardal Opseth, men seks minutter før slutt sikret en annen nysignering ett poeng for Start. Kristjan Floki Finnbogason utlignet og scoret sitt andre mål på tre kamper. Alle som innbytter.
– Det var en god følelse å utligne. Det var en flott følelse, sier Finnbogason.
– En veldig fin scoring, sier Starts trener Steinar Pedersen.
På overtid måtte Damion Lowe se det røde kortet etter å ha fått to gule kort.
Poenget betyr at Start øker luken med ett poeng til fem ned til Sandnes Ulf og Ranheim på henholdsvis 3. plass og 4. plass. Glimt fortsetter å fosse videre mot Eliteserie-spill. Laget har 12 poengs avstand ned til de to lagene utenfor direkte opprykk. Aasmund Bjørkan var fornøyd med ett poeng.
– Jeg føler vi har god kontroll. De har to skudd på mål. Dessverre for oss er det to veldig gode skudd. Det er to flotte mål, sier Bjørkan.

– En fantastisk scoring

Det tok ikke lang tid før Steffen Lie Skålevik skulle finne nettmaskene på Sør Arena. Start-spissen kombinerte fint med Adnan Hadzic etter ti minutters spill og banket til ballen fra rundt 20 meter. Ballen curlet nydelig inn i det lengste hjørnet. En fantastisk scoring.
Seks minutter senere fikk Bodø/Glimt en gyllen mulighet til å utligne. Bortelaget tråklet seg flott gjennom hjemmelagets forsvar og spilte fri Ulrik Saltnes. Starts Damion Lowe ga Glimt-spilleren en dytt innenfor sekstenmeteren og Saltnes deiset i bakken. Dommer var ikke i tvil og blåste straffe og ga Lowe gult kort.
– Det er fantastisk spill av Glimt. Han kommer bakfra her og tar litt for hardt i. Det er to armer der og han ødelegger en god mulighet for Ulrik Saltnes der. Han får en dytt. Jeg synes det er en veldig god dommeravgjørelse av Kristian Moen, sa Risholt.

– Oi oi oi

Saltnes ville ta straffen selv, men Håkon Opdal reddet forsøket fra Glimt-spilleren.
– Opdal venter og venter. Det er en svak straffe av Saltnes, konkluderte Risholt.
Glimt skulle likevel få scoringen sin. Elleve minutter etter pause fikk Glimt frispark utenfor sekstenmeteren til Start. Martin Bjørnbak hamret til og ballen suste i lengste hjørnet. En nydelig scoring.
– Oi oi oi. Fra den avstanden også. Det er et fantastisk frispark, sa Risholt.
I det 80. minutt var kampen snudd da Kristian Fardal Opseth utlignet, men minutter senere satte Kristjan Floki Finnbogason inn 2–2.