Scanpix

Snudde nøkkelkampen på fire minutter – «Huseklepp-forbannelsen» fortsetter

Snudde nøkkelkampen på fire minutter – «Huseklepp-forbannelsen» fortsetter

03/09/2017 19:53Oppdatert 03/09/2017 20:49

Mons Ivar Mjelde og Åsane har ikke vunnet en kamp siden Erik Huseklepp skrev under. Søndag ble det tap for kriserammede Fredrikstad.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Fredrikstad–Åsane 2–1:

Fredrikstad har hatt en begredelig sesong i OBOS-ligaen i år. Klubben med ett av OBOS-ligaens største budsjetter ligger på en svært skuffende 14. plass og flørter stadig mer med et nedrykk til nivå tre i norsk fotball.

Det er nærmest krisetiltstander i den gamle storklubben, noe som fikk tidligere FFK-sportssjef Joacim Jonsson til å gå hardt ut mot det han omtalte som en ukultur i klubben forrige måned.

I sommer har FFK vært svært aktive på overgangsmarkedet i håp om å kunne redde plassen, men ingen av nysigneringene har maktet å slå til slik hardt pressede Andrea Loberto hadde ønsket seg.

Til tross for storshoppingen maktet ikke Fredrikstad å raske sammen mer enn 16 spillere til søndagens hjemmekamp mot bunnrival Åsane som ikke hadde vunnet på sine fire siste kamper. Og gjestene fikk en drømmestart på oppgjøret.

Geir André Herrem sendte gjestene i føringen allerede i kampens 2. minutt etter å ha løpt ifra Razak Nuhu i FFK-forsvaret.

Etter hvilen slo vertene tilbake, først ved Ulrik Flo, før Filip Westgaard fikk fritt leide til å banke inn 2-1. Kriserammede Fredrikstad hadde snudd oppgjøret på fire minutter.

Seieren gjør at Loberto og co. fortsatt har heng på Åsane som innehar den siste sikre plassen i divisjonen – fire poeng foran.

For bergensernes del har det ikke blitt eneste trepoenger siden Erik Huseklepp flyttet hjem og ble Åsane-spiller i sommer, til tross for at den tidligere Brann-profilen har gjort sine saker bra etter comebacket mellom De syv fjell.

– Jeg trives veldig godt. Men vi har tapt mye nå. Vi er nødt til å snu det. Vi er nødt til å få en seier snart. Problemet var at vi hadde for enkle balltap i dag. Vi hadde balltap i forkant av begge Fredrikstad-målene, sa Huseklepp til NTB.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video - Fredrikstad vant nøkkelkamp mot Åsane

-01:-01

Ranheim og Mjøndalen vant

Mads Reginiussen scoret kampens eneste mål da Ranheim slo Kongsvinger 1-0.

Vinnermålet kom etter 14 minutters spill og er 29-åringens sjette fulltreffer denne sesongen.

Også Mjøndalen vant 1-0, borte mot Ull/Kisa, der også etter en tidlig scoring signert Mathias Fredriksen.

0
0