Arendal – Start 0-2:
Det var bunn mot topp da Arendal tok i mot storebror Start til et skikkelig Sørlandsderby lørdag ettermiddag. Med seier ville gjestene i praksis omtrent sikre seg opprykk til Eliteserien.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Anført av en av sesongens sterkeste signeringer i OBOS-ligaen ble det en parademarsj for bortelaget. To scoringer av Brann-innlånte Steffen Lie Skålevik sørget for tre nye poeng til de gulkledde. Det betyr at om Sandnes Ulf går på en skikkelig smell mot Elverum søndag og Mjøndalen taper poeng mot Kongsvinger vil sørlendingene være klare for Eliteserien neste sesong. Hvis de to lagene karrer til seg nok poeng søndag vil en seier hjemme mot Elverum sørge for Start-opprykk.

Hemmelighetsfull Skålevik om fremtiden

For Skålevik var dagens to fulltreffere nummer ni og ti for sesongen etter klubbskifte i sommer. 24-åringen har vist seg å bli en nøkkelbrikke i Starts jakt på opprykk fra OBOS-ligaen. Men fremtiden til spissen er uviss. Etter sesongen går lånet ut og Skålevik er hemmelighetsfull om fremtiden ligger i Kristiansand eller Bergen. Spissen legger ikke skjul på at begge scenarioene frister.
– Begge deler er drømmescenarioer. Det er vanskelig å si. Jeg har ikke tenkt så mye på det. Vi får ta det etter sesongen. Først må vi ha fokus på å få opprykket i boks først. Vi er der nesten og vi må bare vinne neste kamp så er vi der, sier spissen til Eurosport.
– Sender Brann-trener Lars Arne Nilsen melding etter hver kamp?
– Ja, jeg har fått melding fra ham etter nesten hver eneste kamp. De sier at de følger med meg. Det er bra det, sier tomålsscoreren.
– Det du håper på er at det blir en kamp om deg slik at du kan velge og vrake?
– Jeg sier ikke nei til det, gliser Skålevik.

– Skålevik betyr at vi er nummer to i ligaen

Trener Mick Priest hyller spissen etter kampen mot Arendal og fremhever hvor sentral spissen er og har vært for at laget trolig rykker opp til Eliteserien.
– Han betyr at vi er nummer to i ligaen. Når vi har trengt ham, har han bidratt. Det er det vi har hentet ham for, men vi har også bidratt til at han scorer. Stallen vår bidrar og pusher ham. Uten ham vinner vi ikke, men uten de andre spillerne får han ikke sjanser heller. Han har gjort det bra for oss, sier Priest til Eurosport.
Verdien av gode lagkamerater ser også Skålevik som roser hele laget for at han står med over ett mål i snitt i OBOS-ligaen. Spissen kan ikke huske å ha hatt en så god uttelling før.
– Det er rett og slett lett å score mål om dagen. Jeg får servert nydelig baller. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å sette de i mål, sier Skålevik til Eurosport.
Eurosports ekspert på OBOS-ligaen er imponert over det spissen har fått til i Start-drakten og mener Skålevik er en av de beste signeringene i ligaen denne sesongen. Dagens første var en flott liten vipp forbi Arendals keeper Marco Pris Jørgensen. Ta tok det av i bortesvingen.
– Det er en fantastisk kontring av Start som begynner helt bakfra. Se på den gleden her. Det er fantastisk å se på. Selvfølgelig er det Skålevik og han er iskald der. Utrolig gøy for ham. Han slet i Brann og fikk ikke spille der. Han har gjort det helt fantastisk for Start, sa Risholt.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12