At den ferske OBOS-liga-klubben Nest-Sotra sliter økonomisk, er en dårlig skjult hemmelighet.
Klubben har notert millionunderskudd i både 2015 (i OBOS-ligaen) og 2016 (2. divisjon), og regnskapet for 2017 ser tydeligvis ikke så veldig mye bedre ut.
Nå er Nest-Sotras økonomi så dårlig stelt at Skatt Vest har begjært klubben konkurs.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Det skriver Bergensavisen sent tirsdag kveld. Det skal dreie seg om utestående momsinnbetalinger.
– Vi skylder noen utestående offentlige avgifter. Men det har vi kontroll på, bortsett fra at vi ikke får betalt akkurat nå. Vi holder på å rydde kraftig i økonomien, sier styreleder Ole Kårtveit til avisen.
Saken skal opp i Bergen tingrett 9. februar, men Kårtveit er klar på at han ikke er bekymret for klubbens fremtid. Han oppyser at klubben regner med å betale det de skylder denne uken.
– Vi har dem ikke på konto i dag, da hadde vi betalt i dag. Vi må vente litt på det, men alt er klappet og klart, sier Kårtveit.
Nest-Sotra rykket som kjent opp fra PostNord-ligaen etter forrige sesong og er godt i gang med forberedelsene til comeback i OBOS-ligaen. Kårtveit opplyser at klubbens sportslige satsning ikke vil påvirkes av den nåværende situasjonen.
Trener Steffen Landro var ifølge BA ikke opplyst om saken før avisen tok kontakt.
– Jeg regner med at de har kontroll på saken. Jeg vet det jobbes utrolig bra på styrenivå i klubben, og jeg ser lyst på fremtiden.
SISTE: Onsdag formiddag skriver Nest-Sotra på sine hjemmesider at de har betalt det de skylder, uten at Skatt Vest ønsker verken å bekrefte eller avkrefte det overfor Bergensavisen.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43