Statuen har skapt mye debatt og vondt blod. Kunstverket har hele tiden minnet om Riise, men utrolig nok gått under navnet «Fotballspilleren».
Nå heter den altså «John Arne Riise».
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Navneendringen ble gjennomført foran AaFKs møte med Sogndal på Color Line Stadion mandag.
Saken fortsetter under bildet

riise

Foto: Eurosport

– Stolt, glad og rørt

– Jeg er utrolig stolt, glad og rørt. Det er et stolt øyeblikk for meg personlig, men også familien min og alle som har bidratt til at karrieren min har blitt som den har blitt, sa Riise til Eurosport.no før kampen.
– Hvor høyt henger dette for deg?
– Det står for så enormy mye. Alle turene jeg har løpt rundt omkring her, alle guttene som hjalp meg når jeg var ung, klubben og folkene rundt meg. Det står for så mye mer enn bare «John Arne Riise». Jeg håper jeg kan fortsette å bidra til at både lokalfotballen og AaFK fortsetter å vokse.
Riise var etter ungdomsårene i AaFK i flere europeiske toppklubber, blant annet Monaco, Liverpool og Roma. Likevel betyr hjembyen noe helt spesielt.
– Det er jo her jeg hører hjemme. Det er her det hele startet. Jeg kunne aldri klart det jeg har fått til uten støtten fra klubben og folket her. Selv om forholdet kanskje har vært litt turbuelt opp gjennom årene, har alltid hjertet mitt vært her.

Ønsker å bli trener i hjembyen

Riise har nå kjøpt seg hus i Aalesund, mens konen har åpnet butikk i byen.
– Jeg blir nok boende her en stund. Jeg gleder meg til å vise den til barna mine, barnebarn når de kommer. Det er det som blir gøy, gliser Riise.
Riise er for fullt i gang med trenerutdanning, og målet er klart.
– Innen fem års tid er jeg og kanskje broderen trenere her. Det er det som er drømmen.
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26