Populære sporter
All sport
Vis alt

Oppgitt etter at proffdrømmen røk: – Klart det er bittert

Espen Blaker

Oppdatert 15/01/2018 klokken 21:33 GMT+1

Det ble ingen overgang til tysk fotball for Julian Ryerson.

ryerson

Foto: Eurosport

– Det er klart det er bittert. Jeg så for meg å dra dit. Det tror jeg to av partene var.
Det sier Vikings stortalent Julian Ryerson til Aftenbladet etter at Viking ikke ble enige om 2. Bundesliga-klubben Union Berlin om en overgang i juleferien.
20-åringen var mandag tilbake på treningsfeltet med Stavanger-klubben.
– Det var dit jeg så for meg å dra. Men så ble det ikke noe av det. Det er jeg ikke veldig fornøyd med, kan du si. Den kunne gått i boks, sier Ryerson.
Unggutten påpeker imidlertid at han ikke har problemer med å bli værende i Viking. Men Ryerson har etter sesongslutt, i likhet med Molde-klare Kristoffer Haugen, vært tydelig på at han ikke ønsker å bli med Stavanger-klubben ned i OBOS-ligaen.
Ryerson innrømmer at han har takket nei til andre klubber som Viking langt på vei har blitt enig med før interessen kom fra Union Berlin i midten av desember.
– Jeg kan bekrefte at det nå er interesse for Julian, men jeg ønsker ikke å si noe om klubb, sa Viking-direktør Eirik W. Henningsen den gang.
Etter å ha innledet samtaler viste det seg at tyskernes tilbud og Vikings krav ikke stod i stil med hverandre.
– Når en spiller har ett år igjen av kontrakten, så kan vi ikke godta et tilbud som er lavere enn det vi får når etter at kontrakten er gått ut. Det går ikke. Ingen kan tro at de skal få en kvalitetsspiller som spiller fast på U21-landslaget og gjør det bra der, skal gå gratis, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenbladet.
Dermed forblir Ryerson Viking-spiller inntil videre. 20-åringen, som har kontrakt ut 2018-sesongen, er klar på at han vil utenlands. Det internasjonale overgangsvinduet stenger 1. februar.
Mandag ble det også klart at Christian Landu-Landu ikke returnerer til Jåttåvågen. 26-åringen forlenget kontrakten med Tromsø ut 2018.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame