Kongsvinger–Bodø/Glimt 0–1:
Bodø/Glimt fosser videre mot opprykk til Eliteserien. Tirsdag tok Aasmund Bjørkans menn sin femte strake seier da Kongsvinger ble slått 1–0 borte på Gjemselund.
OBOS-ligaens ubestridte målkonge Kristian Fardal Opseth ble matchvinner med hodet.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
– Det smakte ekstremt deilig. Vi vet at KIL er gode med ball, så vi måtte forsvare oss bra og straffe dem på dødballer. Det var en kamp litt under pari fra vår side, men vi er godt fornøyde med tre poeng i dag, sa Opseth til Eurosport etter kampen.
Artikkelen fortsetter under videoen

Glimt fosser videre mot opprykk

Serielederne fra Bodø gjorde ingen god førsteomgang mot et Kongsvinger-lag som viste seg vel så sterke gjennom store deler av kampen.
Hjemmelaget var blant annet svært nær å sette inn 1–0 da Hélio Pinto sendte et frispark i tverrliggeren.
Verken Bjørkan eller Glimt-assistent Kjetil Knutsen var overveldende fornøyd med det de hadde sett før hvilen, og tok ut Jens Petter Hauge til fordel for Amor Layouni.
– Det er flere som kunne blitt byttet ut av dette Bodø/Glimt-laget enn Hauge, slo Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt fast da lagene var tilbake på banen etter hvilen.
Det skulle ikke ta mer enn åtte minutter av den andre omgangen før gjestene skulle få uttelling. En Layouni-corner fant hodet til en umarkert Opseth som fikk en enkel jobb med å stange inn ledelsen.
Med knappe ti minutter igjen på kampuret kunne Opseth satt sin andre scoring for kvelden da han ble servert av KIL-keeper Simen Lillevik Kjellevold, men Glimt-spissen maktet ikke å omsette gavepakken til scoring.
Det spilte imidlertid liten rolle. Hjemmelaget klarte aldri å slå tilbake etter 1–0, til tross for at også Niklas Castro hadde et frispark i treverket.
Serielederen i OBOS-ligaen tok dermed sin 16. seier av 21 mulige og holder stø kurs mot Eliteserien. Med ni kamper igjen å spille er avstanden ned til Sandnes Ulf på 3. plass hele tolv poeng.
– 51 poeng på 21 kamper er veldig solid. Målet var rundt 60, da har man som regel en god mulighet til å rykke opp fra OBOS-ligaen. Vi har vært stabile og solide lenge. I dag er ingen spektakulær kamp fra vår side, men vi er solide og scorer målet vi trenger. Vi ror det i land, det er sterkt av spillerne, slo Bjørkan fast.
Slik startet lagene:
Kongsvinger: Lillevik Kjellevold - Richardsen, Ovlien, Skjellum, Murnane - Skjølstad, Pinto, Røyrane, Maikel - Castro, Güven.
Bodø/Glimt: Ricardo - Reitan, Bjørnbak, Lode, Jonassen - José Ángel, Moberg, Saltnes - Hauge, Opseth, Olsen.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55