Norsk stortalent på prøvespill i Premier League-klubb

Espen Blaker

Oppdatert 15/01/2018 klokken 19:31 GMT+1

Simen Bolkan Nordli skal vise seg fram i Southampton-akademiet denne uken.

nordli

Foto: Eurosport

Det bekrefter HamKam-trener Kevin Knappen til Eurosport.no mandag ettermiddag.
– Han er der først og fremst for å få referanser fra jevnaldrende spillere. Det er ikke snakk om noe proffkontrakt, i alle fall ikke nå i første omgang. Han skal trene med akademiet frem til fredag, sier Knappen til Eurosport.no.
Det var Hamar Arbeiderblad som først omtalte saken.
– Jeg er her for å få ta med meg erfaringer og få referanser fra på nivået. Det er en kjempemulighet til å kjenne på toppnivået i Europa på mitt alderstrinn, sa Bolkan Nordli til HA på telefon fra England.
Bildet i saken med tillatelse fra hamkam.no (Foto: Robert Kvålshagen)
Knappen innrømmer at oppholdet er gode nyheter både for spiller og klubb.
– Det er klart at dette er positivt både for oss og ikke minst Simen selv. Vi er opptatt av å utvikle unge spillere, så dette er en klar i fjær i hatten for oss. Forhåpentligvis blir de så gode at vi kan tjene gode penger.
Bolkan Nordli var en viktig brikke på et HamKam-lag som rykket opp til OBOS-ligaen i 2017. 18-åringen, som studerer på Wang Toppidrettsgymnas, står med imponerende 17 målpoeng (fire mål og 13 målgivende pasninger) på 27 kamper for de hvite og grønne.
Sjefen beskriver unggutten på følgende måte:
– Simen er en fremadstormende unggutt som har slått gjennom i 2. divisjon i år. Han har også bemerket seg godt på U18-landslaget. Han er en offensiv midtbanespiller som kan spille både på kant og i tierrollen. Han har gode basisferdigheter, og kan nå langt.
Knappen regner med at Bolken Nordli forblir HamKam-spiller også i 2018, og tror han vil bli en nøkkelspiller i OBOS-ligaen.
Skulle det rette tilbudet komme på bordet, ønsker imidlertid ikke klubben stå i veien for unggutten.
– Alt har sin pris. Hvis vi kan gi noe tilbake til klubben og sørge for at den får en trygg økonomi samtidig som spillere får muligheten i større klubber, vil det bare være positivt for alle, avslutter Knappen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame