Niklas Sandberg har hatt en eventyrlig sesong for Ull/Kisa i OBOS-ligaen.
Etter fjoråret fikk han beskjed om at han ikke ville bli satset på i Sandnes Ulf, og tok turen til Jessheim. Siden har han tatt ligaen med storm, og kronet sesongen med nominasjon til Årets spiller på Fotballfesten denne uken.
Nå er 22-åringen klar for å ta steget videre.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
– Ja, nå er det målet. Jeg har hatt det veldig bra i Ull/Kisa, og aldri hatt det så fint i en gjeng før, men nå må jeg tenke på egen karriere. Nå har jeg vært her i et år, og vil gripe muligheten når den er der, sier Sandberg til Eurosport.no
Eurosport.no erfarer at to storklubber fra Danmark har intensivert interessen for Sandberg den siste tiden. I tillegg er det snakk om minst to klubber i Allsvenskan som har gjort fremstøt på å sikre seg midtbanespilleren.
– Jeg vet det jobbes litt ut mot Sverige og Danmark, men detaljene må du ta med min agent, men jeg vet at noen klubber har sagt at de er interessert. For å si det sånn, jeg har ikke avfeid utlandet, sier Sandberg.

Bekrefter dansk interesse

Sandberg leverte imponerende 11 mål og ti målgivende i årets OBOS-liga, i tillegg til å score norsk toppfotballs raskeste hat-trick på 40 år.
Spillerens agent, Imad El Hammichi, bekrefter til Eurosport.no at flere skandinaviske klubber, inkudert den danske Superligaen, har vist interesse for 22-åringen.
– Det jeg kan si er at han har er en type spiller som hadde passet inn i andre skandinaviske land, og at han er interessant for de vi prater med. Vi ser jo at man kan lykkes både i Norge, Sverige og Danmark om man er en god spiller. Uansett hvilket steg Niklas tar nå, om det er Eliteserien, Danmark eller Sverige, er det et bra steg for Niklas, sier agenten.
– Så må du huske at det er langt vei fra interesse til en kontrakt, sier agenten.
Sandberg har ett år igjen av kontraken med Ull/Kisa. Nettavisen skrev i sommer at Haugesund la inn bud på spilleren, men at det ikke møtte Ull/Kisas krav som ifølge avisen var på mellom 1-1,5 millioner kroner.
Den prislappen fra i sommer stemmer ikke, ifølge daglig leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg.
– Det stemmer ikke i det hele tatt. Vi har aldri forlanget halvannen million for han. Men det er klart at når du er blant de fire beste gjennom en hel sesong, og blir nominert blant de fire beste i landet som OBOS-spiller, da går du ikke gratis, sier Strømberg til Eurosport.no
Ull/Kisa-lederen sier de utenom budet fra Haugesund i sommer, ikke har mottatt nye bud på midtbanespilleren.
– Han er selvfølgelig attraktiv nå. Han er i rett alder, og der er noe ved han som gjør at han blir lagt merke til. Han har hatt en bra sesong hos oss i 2017, så jeg ser ikke bort fra at vi får henvendelser fremover. Det er vel bare å regne med, sier Strømberg.

Dette avgjør klubbvalget

Eurosport.no vet at flere og flere Eliteserie-klubber har vist sin interesse for rogalendingen utover høsten. I tillegg til Haugesund, skal blant andre Vålerenga, Brann, Start, Sarpsborg 08 være interessert i spilleren.
– Det er ikke pengene som gjelder nå. Det får komme i neste steg, og når du har prestert over tid. Nå tenker jeg bare på hva som er best for meg, sier han.
Gitt at flere klubber skulle få et bud akseptert, er det dette som kommer til å avgjøre for klubbvalget:
– Du får det på "feelingen" når du snakker med treneren. Jeg må føle meg sterkt ønsket, og det må være en klubb som spiller fotball, med tre på midten. Jeg vil ikke spille på kanten, sier Sandberg.
Med ett unntak:
– Får jeg 500 millioner for et år i Kina så er det greit, ler Sandberg.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43