Start - Mjøndalen 2-1:
Start jaktet ikke bare flere poeng i kampen om direkte opprykk når de tok i mot Mjøndalen på Sparebanken Sør Arena lødag ettermiddag. Vertene ønsket også revansje etter 1-2-tapet mot de bruntrøyede 4. juni.
Steinar Pedersens menn styrte kampen fra start, og hadde en 2-0-ledelse til pause. Men etter å ha sluppet seg ned i andreomgangen, kunne Mjøndalen ha utlignet.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 PÅ 08:03

Nervepirrende avslutning i kampen mellom Start-Mjøndalen

– Overkjører dem egentlig fra start

Steinar Pedersens menn tok styringen fra start, og virket å ha slått pusten ut av Mjøndalen allerede etter et kvarter spilt i Kristiansand.
Starts Daniel Aase slo sitt andre corner for dagen, og ga Simon Larsen en gylden mulighet til å score fra femmeteren i det 14. minutt. Men etter litt klabb og babb i feltet var det til slutt Abubakar Ibrahim Aliyu som fikk æren av å sende vertene i ledelsen.
Vertene kontrollerte førsteomgangen fra start, og kom til nok sjanser ved dødball. Like etter 20 minutter doblet de gultrøyede ledelsen til 2-0 ved finske Tapio Heikkilä som kunne sette ballen i nettmaskene på åpent mål. Nok en gang var det corner tatt av midtbanespiller Aase som sørget for mål på Sparebanken Sør Arena.
– Det er ufattelig gøy for oss, vi leverer en fantastisk omgang. Vi overkjører dem egentlig fra start til mål. Men vi ser på slutten, siste fem minutt, at det er et godt lag, fortalte en fornøyd Aase etter førsteomgangen, før han la til:
– Så nå skal vi ut å gjøre det samme i andreomgangen.

Nervepirrende avslutning

Aase og Start tok styringen også fra begynnelsen av andreomgangen. Men gjestene, som i går solgte en av sine viktigste spillere, kaptein Pontus Silfwer, virket å henge bedre med i andre halvdel.
Med 25 minutter igjen av ordinær tid var gjestene nære ved å redusere etter innlegg fra Amahl William Pellegrino. Men avslutningen av spillerne i boksen endte en halvmeter over mål. Like etter kunne Aase ha blitt Starts 3-0-scorer, men skuddet gikk like utenfor stolpen.
Vertene som storspilte i førsteomgangen, hadde ikke like mye trykk å komme med i andreomgang. Fra tjue meters avstand sørget Pellegrino for å sette inn gjestenes redusering med under et kvarter igjen å spille.
Slik startet lagene:
Start: Opdal - Wichne, Larsen, Heikkilä, Vikstøl - Vorthoren, Segberg, Zernichow - Aase, Aliyu, Børufsen
Mjøndalen: Bokwe - Hansen, Arneberg, Solholm Johansen, Dragsnes - Fredriksen, Gundersen, Olie, Pellegrino - Sylling Olsen, Bojang
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 PÅ 17:56