Populære sporter
All sport
Vis alt

Moldes stortalent med stikk til Eliteserie-rival

Espen Blaker

Oppdatert 09/06/2018 klokken 14:51 GMT+2

Leo Østigård var overrasket over hvor lett Strømsgodset slapp de til i treningskampen denne uken.

østigård

Foto: Eurosport

Det var etter tirsdagens treningskamp med G19-landslaget at 18-åringen, som er utleid til Viking denne sesongen, ytret seg.
Østigård ruvet i duellene kampen gjennom, og hadde blant annet et forsøk i tverrliggeren etter en corner.
– Vi er tøffe i dueller på dødballer. Det er litt rart av Godset å slippe oss til så lett, det synes jeg. Mannfolk skal ikke la oss gå opp der og få headet i tverrliggeren, sa Østigård til NTB.
Norge G19 vant kampen 1-0 etter scoring av RBK-spissen Erik Botheim.
– Du synes det er et svakhetstegn av et eliteserielag å tape mot dere?
– Ja, det må man rett og slett bare si. De har masse erfaring og fysikk som ofte er bedre enn oss, som er unggutter. At vi får gå opp så fritt og vinne dueller, det er for dårlig hvis man skal være i toppen i Eliteserien. Så enkelt er det.
Daværende Godset-sjef Tor Ole Skullerud skrøt av Norges unggutter etter kampen.
– Det er mange av oss som spiller i OBOS-ligaen og noen i Eliteserien. Det er viktig å vise at vi kan stå opp mot mannfolk. Vi begynner å bli mannfolk selv også, så det er fint at vi klarte å slippe oss løs og gjøre det vi er gode på. Det er vanskelig vite hvordan vi skal spille, hvordan vi skal spille forsvar og angrep. Du ser at Godset sliter litt med det, sa Østigård.
Han mener Norge skal kunne kjempe om seieren i sommerens EM-sluttspill etter seier i generalprøven.
– Som «Paco» (G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen) sier, hadde Godset vært i EM, så hadde de vært et av lagene som kunne ha vunnet EM. Når vi vinner mot dem så er det et signal på at vi skal være der vi er. Det blir et spennende EM, og det å gå til semifinale og en finale er noe vi har troen på og har sagt at vi skal klare. Det er det som er målet og det vi skal klare, så da er dette en perfekt kamp for å vise hvor vi ligger, avsluttet Østigård.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame