• Se kampen mellom Mjøndalen og Ull/Kisa på Eurosport Player og Eurosport Norge fra 15.00 lørdag!
EUROSPORT.NO (MJØNDALEN): I åtte av tolv kamper denne høsten har Sosha Makani holdt nullen i åtte av tolv kamper for Mjøndalen. Etter et mislykket utlån i Strømsgodset med lite spilletid har han vært helt avgjørende i Mjøndalens jakt på et nytt Eliteserie-eventyr.
– Vi hadde aldri vært i denne posisjonen uten Makani. Da hadde denne sesongen dreid seg om å kanskje klare en kvalikplass. Nå går vi inn i kvaliken med best mulig utgangspunkt sier, Mjøndalen-spiller Christian Gauseth til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 PÅ 08:03

Skjønner ikke at Strømsgodset ikke brukte Makani

Gauseth, som også er en del av Eurosport-programmet Klubbhuset, er overbevist om at resultatene denne sesongen hadde vært langt bedre om Makani hadde spilt flere kamper for klubben.
– Jeg er sikker på at vi hadde rykket rett opp om vi hadde hatt han hele sesongen, sier Gauseth før han fortsetter:
– Hvordan de ikke kunne spille med han i Godset er vanskelig å se for meg som står utenfor, men det virker veldig rart.
Da fotballekspertene Roger Risholt og Joacim Jonsson listet opp hvilke spillerne de mener Eliteserie-klubbene ikke kan unngå å signere, trakk begge frem Makani.
– Han har spredd trygghet over hele linjen etter at han kom til Mjøndalen, og lukter på landslagsplass hos Iran. Han må ha en utrolig dårlig agent siden han spiller i OBOS-ligaen, sier Risholt.

Styrer uten å snakke språket

I så fall kan det ha vært en fordel for Mjøndalen og trener Vegard Hansen. Som også er svært imponert over det iraneren har levert denne høsten.
– Det er jo helt fantastisk. Han gir en trygghet og en ro til hele laget som vi har manglet i Mjøndalen. Den roen han gir stoppere og forsvaret er nok aller viktigst. I tillegg har han gode redninger. Men han er dominerende i feltet, han er verbal på sin måte og styrer mye, sier Hansen til Eurosport.no.
Verbal på sin måte betyr at Makani hadde noen utfordringer når det kom til å forstå hva trener og lagkameratene rundt ønsket fra han. Iraneren snakker nemlig ikke engelsk, noe som kunne være utfordrende i starten av oppholdet i Mjøndalen.
– Det var ganske vanskelig da han kom. De som kommer hit fra andre kulturer har lett for å si ja også er det ikke alltid de har fått med seg alt som har blitt sagt. Det er nok ikke alt som blir tatt inn første gangen, men det er et mindre problem enn det var for noen måneder siden, sier Hansen.
– Det er en språkutfordring der, det er det ikke noe tvil om. Men det har blitt bedre og bedre. Fotball er et universalt språk, så lenge man har en felles forståelse for hvordan man organiserer det.
Dette har likevel ikke stoppet den høye iraneren bakerst på banen. Gauseth og Hansen trekker begge frem at Makani har brakt en helt egen ro i forsvarsspillet til Mjøndalen, så mye ro at det kan gi sterke følelser.
– Midtstopperne liker ikke Makani, de elsker han, avslutter Gauseth.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 PÅ 17:56
OBOS-ligaen
Flyttet til Norge på grunn av kona – klar for Mjøndalen
16/02/2022 PÅ 16:00