Det skriver Mjøndalen på sine egne hjemmesider fredag formiddag.
Der innrømmer de at nyheten kommer som en overraskelse på hele klubben.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03
– Mjøndalen har mye å takke Mads for, og det skal vi sørge for å gjøre på søndag. Mads Hansen har vært med i klubben siden vi startet klatringen i moderne tid, og har vært svært delaktig i gjenoppbyggingen de siste årene. Han har vært en svært betrodd mann for både ledelse og trenere i alle år. Vi har alltid satt pris på både spilleren og personligheten, og det er svært vemodig for oss at det nå er over. Samtidig har vi ingen problemer med å respektere Mads sin beslutning, han pleier å tenke nøye gjennom sine valg, sier sportslig og administrativ leder i MIF Fotball, Kenneth Karlsen.
Hansen begrunner beslutningen med manglende motivasjon.
– Det er flere årsaker til at jeg slutter som fotballspiller, men hovedgrunnen er at jeg ikke har det gøy med fotball lenger. Kroppen er fortsatt fin, men når man sitter før trening og skulle ønske man var andre steder mener jeg det er urettferdig overfor trenere og medspillere å fortsette. Et lag som kjemper knallhardt hver dag for å nå målet om opprykk trenger ikke en spiller som har de tankene. Det er argumentet for at jeg gir meg nå, midt i sesongen, og ikke venter til kontrakten utløper, sier Hansen.
Nå gleder 34-åringen seg til å fokusere på andre ting enn fotball.
– Jeg har lenge sagt at jeg gleder meg til den dagen jeg slutter med fotball, da jeg da kan få muligheten til å gjøre karriere og oppnå ting på andre arenaer. I dag er jeg derfor både fylt med vemod over å avslutte kapittelet som fotballspiller, men samtidig begeistret over at andre kapitler nå kan skrives i stedet. Akkurat hva det blir gjenstår å se.
MIF er enige med Hansen om at han fortsetter i klubben ut kontraktsperioden i første omgang, det vil si ut 2018. Partene er nå i diskusjoner om hva Hansens arbeidsoppgaver skal være i klubben fremover.
Mjøndalen opplyser at Hansen vil være i troppen til søndagens kamp mot Tromsdalen, og få sine siste minutter i brunt mot slutten av kampen. Etter kampslutt vil de også avholde en seanse for å sette et verdig punktum på veteranens MIF-karriere.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
OBOS-ligaen
Flyttet til Norge på grunn av kona – klar for Mjøndalen
16/02/2022 KLOKKEN 16:00