Strømmen-Kongsvinger 0-4:
Kongsvinger hadde ikke vunnet en bortekamp mot Strømmen i 1. divisjon siden 1991. Det var før Maikel og resten av Kongsvinger-gutta storspilte i møtet på Strømmen Stadion søndag ettermiddag.
Hans-Erik Eriksens menn var sultne på revansje etter 2-3-tapet mot Arendal 16. mai, og allerede tre minutter etter at det ble blåst for avspark på Strømmen Stadion sendte Mats Cato Moldskred gjestene i ledelsen. Kongsvinger stakk av med 4-0-seier i deres første seier i årets OBOS-liga, men selv om prestasjonen var fantastisk var det Maikel sitt mål som kommer til å bli husket best fra kampen.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
Spanjolen valgte å gå på skudd fra egen banehalvdel, og med en forbauset Strømmen-keeper langt ute foran mål, passerte ballen i bue over keeperens hode før den sørget for 2-0-ledelse til gjestene.
– Har du sett på maken, scorer fra egen banehalvdel. Det er jo ellevilt, har du sett hvor frekk han er, sa Eurosport-kommentator Dag Solheim da hendelsen skjedde.
– Det er årvåkenhet av dimensjoner av spilleren fra Las Palmas, tyskeren tror ikke det han ser. Dette er det ikke ofte du ser, scoringer fra egen banehalvdel altså, fortsatte Solheim.

Elendig start

Sesongstarten til Kongsvinger, som i fjor kom på 5. plass i OBOS-ligaen og tok seg hele veien til cupfinale, kan beskrives som alt annet enn imponerende. Med fem tap og tre uavgjort hadde Hans-Erik Eriksens menn kun tre poeng før 4-0 seieren mot Strømmen. Da viste Kongsvinger-gutta hvor sultne de var på årets første seier.
Maikel kontret og spilte ballen igjennom til Mats Cato Moldskred. Spissen gjorde ingen feil alene med Strømmen-keeperen, og sendte gjestene i ledelsen med sitt andre mål for sesongen.
I det 57. minutt sørget spanjolen for 2-0-ledelse etter en eventyrlig scoring fra egen banehalvdel.
Gjestene kunne endelig juble for årets første seier etter at Martin Ellingsen og Niklas Castro sørget for at Kongsvinger vant 4-0 på Strømmen Stadion.
Slik starter lagene:
Strømmen: Trautner - Lange, Bredeli, Jahr, Rødsand - Øby, Rasch, Blårud, Ness - Brændsrød, Solum
Kongsvinger: Gorodovoy - Richardsen, Skjellum, Ovlien, Pålerud - Ellingsen, Sjølstad, Holter - Ericsson, Maikel, Moldskred
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
OBOS-ligaen
Rykket ned fra OBOS-ligaen – nå skal han prøvespille for Bodø/Glimt
12/12/2020 PÅ 15:44