SOGNDAL/OSLO (Eurosport.no):
Det var spilt bare et par minutter av toppkampen på Fosshaugane Campus da Sigurd Haugen knallet inn det som skulle vise seg å bli matchvinnerscoringen.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Se scoringen her (kampsammendraget finner du nederst i saken):

Denne mener Viking-keeperen at han burde tatt

En dårlig pasning fra Julian Ryerson ble snappet opp av en Sogndal-spiller, som spilte videre til Haugen. Han stormet fremover og fra 20 meter banken han ballen i mål.
– Han scorer på bestilling nå! Og for en måte han gjør det på. Klassescoring!, utbrøt Eurosports kommentator Amund Lutnæs.
Ved første øyekast så det ut som et kanonskudd, men reprisene viste at ballen gikk nesten midt på mål, selv om den skrudde en del mot høyre. Viking-keeper Iven Austbøs reaksjon viste også at han ikke var helt fornøyd med egen innsats.
– Han kan ta den, selv om den skrur litt vekk fra ham. Ikke noe tvil om det, sa Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt.
– På en god dag burde jeg nok tatt den ja, innrømmet Austbø til Eurosport i pausen.
Se intervjuet med Viking-keeperen her (saken fortsetter under):
Målscorer Haugen var i fokus også like før pause, denne gangen med negativt fortegn. Alene med Austbø slo han ballen i mål med hånda. Spissen var allerede avblåst for offside, men fikk uansett gult kort for manøveren.
Viking kastet mer og mer folk fremover utover i andre omgang, men Sogndal-forsvaret stod imot, selv uten superveteranen Kjetil Wæhler. 42-åringen måtte ut med noe som lignet en knekt nese etter 35 minutter, men erstatter erstatter Ulrik Fredriksen gjorde savnet minimalt.
1-0-seieren betyr at Sogndal går forbi Viking og opp på direkte opprykksplass i OBOS-ligaen. Stavanger-laget kan på sin side falle helt ned til sjetteplass etter søndagens kamper.

Alle høydepunktene fra Sogndals triumf mot Viking

Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26