Kongsvinger - Sandnes Ulf 2-3:
Kongsvingers marerittstart på sesongen fortsetter da Sandnes Ulf stakk av med alle poengene på Gjemselund tirsdag.
Mads Nielsen ble matchvinner med sin scoring hele syv minutter på overtid i en svært hendelsesrik avslutning.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
– Det er helt jævlig. Det går ikke an å beskrive det Nå har vi rotet så mye på slutten av kampene, og det er for dårlig. Jeg vet ikke om det er konsentrasjon eller hva det er men vi må ta en runde sammen og finne ut av det. Nå må vi innse hva vi er, vi er et bunnlag og ta det derfra, sa Kongsvingers Harald Holter etter kampen.

Sellin bøtter inn

Kjell Rune Sellin sendte gjestene i føringene allerede etter 12 minutter. Rogalendingenes toppscorer satte sin 5. scoring for sesongen etter å ha blitt spilt gjennom av Roy Miljeteig
– Det er en typisk Sellin-scoring og utsøkt gjort av Miljeteig. Det er en veldig følsom pasning og bra satt av Sellin, sa Risholt.
Etter scoringen tok Kongsvinger over banespillet, uten å spille seg til de helt store mulighetene.
– Å komme med backene kan være løsningen for Kongsvinger, for Sandnes Ulf ligger veldig smalt og forsvarer seg. Det er masse rom på sidene, sa Risholt.
– Det er delvis bra og delvis ikke bra. Vi slipper de litt enkelt gjennom bakover, det skal egentlig ikke være mulig å komme seg gjennom i midten bak der. Ellers har vi jo ball og triller, men vi må skape litt mer, sa Kongsvingers viktigste angrepsvåpen Adem Güven.

To kjappe scoringer

Etter hvilen var det imidlertid gjestene som skulle få en drømmestart på omgangen. Remi Johansen fant Kent Håvard Eriksen etter et pent angrep. Sistnevnte hadde løpt seg fint fri og fikk n enkel jobb med å heade inn 2-0.
Minutter senere ga Niklas Castro hjemmelaget håp. Kongsvingers spanske hovmester Maikel stakk den tidligere Vålerenga-spissen gjennom med en strøken pasning og med bare keeper igjen gjorde Castro ingen feil.
– Det er en nydelig stikker og fantastisk avslutning. Godt gjort av Castro der å slippe ballen forbi seg og bruke førsteberøringen på avslutning, sa Risholt.
Til tross for et visst press, klarte ikke de rødkledde på Gjemselund å gjore nok til å sikre poeng.

Overtidsdrama

Sandnes Ulf ofret både blod og svette i kampen for å holde de rødkledde unna.
Minutter før full tid smalt det bakerst hos gjestene da Nicolai Geertsen og sisteskanse Saku-Pekka Sahlgren stupte inn i hverandre. Begge ble liggende igjen blødende fra hodet. Smellen var så omfattende at sistnevnte måtte forlate banen. Egil Selvik inntok kunstgresset mens Kongsvinger stod klar til å slå en corner, og på direkten scoret hjemmelaget.
Harald Holter ruvet høyest og stanget inn utligningen bak en Selvik som ikke hadde vært borti ballen en gang før 2-2 var et faktum.
Hjemmelaget kastet spillere i angrep i jakten på matchvinnerscoringen, men i stedet var det gjestene som igjen skulle slå til.
En dødball ble slått langt opp i feltet der dukket Nielsen opp. Dansken stanget inn 3-2-scoringen til ellevill jubel for de tre tilreisende supporterne.
– Det er selvfølgelig en bitter pille å svelge. Det er akkurat det vi ikke ønsket. Vi trodde jo vi skulle ta alle tre poengene da vi fikk 2-2, sa Kongsvinger-trener Hans-Erik Eriksen til Eurosport etter kampslutt.

Her avgjøres kampen syv minutter på overtid

Slik startet lagene:
Kongsvinger: Gorodovoy - Pålerud, Ovlien, Skjellum, Richardsen - Holter, Wennberg, Ellingsen, Nieves - Castro, Güven.
Sandnes Ulf: Sahlgren - Vevatne, Nielsen, Geertsen, Øveraas - Johansen, Kristoffersen - Skartun, Miljeteig, Eriksen - Sellin.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43