Mattias Andersson er en glad mann dagen etter at Ranheim fikk med seg tre poeng borte mot Fredrikstad, og sendte Østfold-laget ett steg nærmere nedrykksstupet.
– Klart det var uhyre viktig for oss. Jeg så kampen, og var ganske nervøs på slutten. Nå har vi alle muligheter, sier Arendal-trener Mattias Andersson til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12
Les også: FFK-keeperen beklaget til spillerne: – Jeg driter meg ut
Arendal-treneren vet godt hvordan de har det i Fredrikstad om dagen. Andersson spilte selv for FFK fra 2009 - 2010, da klubben rykket ned fra Eliteserien.
– Det er kjempetungt. Jeg spilte selv kampen da vi rykket ned mot Sarpsborg 08 i 2009, og vet hvilket press det er på spillerne. Jeg er ikke misunnelig på Loberto og de som er der nå, sier Andersson.

Tar et oppgjør med ukulturen

For det er nettopp presset og støyen fra innbyggerne og tilhengerne rundt klubben han husker best fra tiden i «Plankebyen».
– Folk er veldig direkte. Jeg skjønner at folk kan være kritiske. Du får alltids med deg ting om du leser artikler. Men der får du høre ting direkte fra personer, og det er mye sterkere enn å bare lese. I Fredrikstad engasjerer det på et annet nivå enn noen andre klubber jeg har vært i i Norge, sier Andersson og fortsetter:
– Det kunne være på butikken, i byen eller hva som helst. Folk var veldig direkte i kommentarene. Det var ikke noe stort problem, men du får en følelse av du svikter en klubb og en by, sier han.
Mange av kommentarene gikk på at de ikke fortjente lønningene de fikk i klubben.
– Alle visste at jeg var svensk, og blant de best betalte. Det fikk jeg ofte høre. Da vi vant, var det litt sånn at «det skulle bare mangle». Det var aldri noe positivt, sier Andersson.
Saken fortsetter under bildet.

Andersson_FFK

Foto: Scanpix

Tror presset kan sende FFK ned

Med to kamper igjen av sesongen ligger hans Arendal på sisteplass i OBOS-ligaen - a poeng med Elverum på 15. plass. Opp til Fredrikstad på kvalifisering er det bare to poeng.
Nå tror han at nettopp det eksterne presset i Fredrikstad kan være med på å vippe kampen om å unngå direkte nedrykk i favør av Arendal eller Elverum.
– Jeg tror det har veldig mye å si. Det er enklere å angripe enn å skulle forsvare noe, mener han.
Han er helt klar på at det er en vesentlig forskjell på situasjonen Arendal befinner seg i med to serienrunder igjen, og det de nå oppplever i Fredrikstad.
– Det går ikke an å sammenligne. Om Fredrisktad rykker ned, er det en sportslig katastrofe. Om vi rykker ned er det kjedelig, men vi er nykommere i OBOS-ligaen, og skal lære for å kunne gjøre det bedre til neste gang. Vi er i en angrepsposisjon, mens de må forvare. Det er mye tøffere, sier Andersson.
OBOS-ligaen
«Myggen» i trenerteamet som leder Start neste kamp
14/06/2021 PÅ 18:55
OBOS-ligaen
Rykket ned fra OBOS-ligaen – nå skal han prøvespille for Bodø/Glimt
12/12/2020 PÅ 15:44