Starten som nyopprykket OBOS-klubb ble egentlig som de fleste utenfor byen hadde forventet av Florø Fotball. De vant ingen av sine fem første kamper (0-4-1) og hadde bare én triumf på sinde første ti (1-4-5).
Så begynte det å snu, og fra 18. juni til 6. august tok Florø seks strake trepoengere i OBOS-ligaen. Det betyr for øyeblikket en femteplass og kvalikplass til opprykk til Eliteserien - mot alle odds.
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15
Det er mye takket være trener og altmuligmann Terje André Rognsø. Han gjør så godt som alt det sportslige i klubben, fra analyser via mediekontakt til selve trenergjerningen. I tillegg har en full jobb ved siden av fotballen som daglig leder ved Florø Idrettssenter AS.
– Det er jo et lite «one man show» når man har det hele sportslige ansvaret. Slik er det bare, vi har ikke penger til å gjøre noe annet. Vi ønsker jo å bli bedre på dette og styrke apparatet rundt selve laget. Det jobber vi med, det å bli mer profesjonelle, sier Rognsø til Eurosport.no.
(saken fortsetter under videovinduet)

Florø slo Elverum i målorgie

Det lokale er nøkkelen

Da de rykket opp talte Florø Fotball null ansatte. Ved nyttår ansatte klubben en daglig leder, fordi det er et krav fra Norges fotballforbund. Det er fortsatt den eneste heltidsansatte i klubben.
– Vi har en stor lokal interesse, derfor tror jeg fremtiden er lys for Florø. En del av nøkkelen er jo at halve stallen er lokale gutter som har vært hos oss siden de var 5-6 år, det skaper interesse. Likevel er det viktig med impulser utenfra for å utvikle seg som klubb, sier Florø-treneren.
Mange har latt seg imponere av Askeladden, men Rognsø tar ikke av på grunn av den gode sesongen Florø har hatt.
– Jeg synes sesongen har vært litt delt og slett ikke like god hele veien. Det er ikke noe enkelt svar på hvorfor det er slik. I starten av sesongen var vi veldig skadeutsatt og hadde utfordringer slik sett. Det har hjulpet å få flere friske spillere tilbake og flere av dem har tatt nivået vi nå er på. Det er kanskje derfor det har snudd den siste tiden, sier Rognsø.
Og han fortsetter:
– Sesongen er ikke ferdig ennå, men oppturen har med sammensetningen av det fysiske, alder og relasjoner å gjøre. Det er jo mange her som har spilt sammen veldig lenge.
(saken fortsetter under videovinduet)

Florø med festfotball mot Mjøndalen

Den samme gjengen

Florø har nemlig beholdt de aller fleste som rykket opp fra andredivisjon etter en knallhard duell mot Nest-Sotra forrige høst.
– Vi synes det var riktig å satse videre på den samme gjengen som rykket opp, vi så mye utvikling i dem. Det er mange unge, lokale gutter som har spilt mye seniorfotball for å være såpass unge. Så da har de likevel mye rutine. Belastningen med viktige kamper hele tiden i fjor i duellen mot Nest-Sotra var en veldig viktig erfaring for oss. Det gjorde at vi ikke var så stressa fra start i år da det gikk litt trått, forteller Rognsø.
Onsdag kveld kan oppturen fortsette. Da kommer Mjøndalen på besøk (Kl. 18.55 på Eurosport Player) til Florø.
– Jeg er ganske spent, for det har vært tøft for begge lag den siste tiden. Det er kamp nummer fire på ti dager og reisebelastningen har vært stor for oss i det siste. Vi har knapt trent og heller slikka sårene etter tøffe kamper. Det er et lag vi slo fortjent borte, men det virker som om det har løsnet litt for dem den siste tiden, sier Florø-treneren.
Med seier ser det lyst ut med tanke på kvalifisering til opprykk for vertene, men det vil ikke treneren høre snakk om.
– Målsetningen vår er klinkende klar og fortsatt den samme. Vi ønsker å etablere oss på dette nivået, så får vi se hvordan det går utvover høsten. Folk tok litt av da vi fikk såpass mange strake seirer, men vi må ha litt realisme i det vi driver med og fortsette å utvikle enkeltspillere og laget, avslutter Rognsø.
Det er full runde i OBOS-ligaen onsdag kveld fra kl. 18.00. Du kan se alle kampene på Eurosport Player!
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52