Populære sporter
All sport
Vis alt

Kan miste halve spillerstallen i løpet av 2018: – Faktisk veldig gunstig

Espen Blaker

Oppdatert 08/03/2018 klokken 23:42 GMT+1

Viking har haugevis av spillere på utgående kontrakt. Det trenger nødvendigvis ikke være negativt, ifølge både trenere og spillere.

martinsen

Foto: Eurosport

Viking måtte ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen i 2017. Til tross for nedrykket har Stavanger-klubben – i alle fall foreløpig – klart å beholde de fleste nøkkelspillerne, forutenom Kristoffer Haugen som forsvant til Molde.
Spesielt offensivt ser Viking ut som et lag som bør kunne gjøre oppholdet på nest øverste nivå kortest mulig. Men selv om målene fort kan renne inn i Jåttåvågen denne sesongen, betyr ikke det at 2018 vil bli et bekymringsløst år. For de mørkeblå står i fare for at troppen halveres før året er omme.
I dagens Viking-tropp er det nemlig hele 11 spillere med kontrakter som går ut i løpet av 2018. Om man inkluderer spillerne som er hentet inn på lån, er tallet 14.
Bjarne Berntsen mener det ikke trenger å være negativt. Snarere tvert imot.
– Det er faktisk veldig gunstig. Vi har et mål om å rykke opp, og da er det veldig bra med tanke på spillerlogistikken til neste sesong. I tillegg vil de som er her prestere bedre for å sikre fornyet kontrakt, så det er bare positivt, sier Viking-treneren til Rogalands Avis.
En av dem som ikke har kontrakt utover 2018 er Rasmus Martinsen. Etter nedrykket skrev han en ny avtale, men kun for ett år.
– Jeg fikk det akkurat som jeg ønsket. Jeg tok initiativet til ettårskontrakt selv. Det er litt for å styre min egen skjebne. Når du er på utgående kontrakt, så tvinger du deg selv til å prestere, sier midtstopperen.
Berntsen har sammen med assistent Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen stort sett hentet inn lokale og regionale spillere i vinter, noe som er resultatet av et bevisst valg.
I skrivende stund er det kun tre av totalt 22 spillere i Viking-stallen som er på utlendingskvoten. Resten er enten lokale eller regionale.
– Våren 2016 vedtok vi at veien tilbake til toppen av norsk fotball skulle gå gjennom utviklingen av lokale talenter. Derfor er det nå gledelig å se at våre lokale spillere utgjør en så stor andel av spillerstallen, sier daglig leder Eirik W. Henningsen til RA.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame